İşte Bardakçı'nın son projesi!

Televizyon tarihçisi Murat Bardakçı, son projesini köşesinden okurları ile paylaştı. İşte Bardakçı'nın yeni kitap projesi...

Habertürk televizyonunda Tarihin Arka Odası programında tanbur'dan kılıç kullanmaya dek pekçok konudaki bilgisini izleyenleri ile paylaşan Murat Bardakçı, Osmanlı'da Seks Sarayda Gece Dersleri ile başladığı kitaplarına bir yenisini eklemek üzere...

Engin Ardıç'ın bir zamanlar "Gazetesinin Osmanlı'dan sorumlu elemanı" olarak nitelendirdiği Bardakçı, Osmanlı'da Seks, Maragalı Abdülkadir, Fener Beyleri'ne Türk Şarkıları, Refik Fersan ve Hatıraları, Son Osmanlılar, Şahbaba, Sultani Besteler ve Talat Paşa'nın Evrak-ı Metrükesi'nin ardından dokuzuncu kitabını yayına hazırlıyor. 

Üstelik bu sefer hazırladığı kitap Osmanlının yıkılışında en büyük rolü oynamış Enver Paşa hakkında.

Köşesinde "Paşa, devrinin geleneklerine uyarak hayatı boyunca hiç durmadan yazmış, günlükler tutmuş, altında imzasının bulunduğu önemli resmî belgelerin neredeyse tamamının kopyalarını saklamıştı. Büyük bir aşkla bağlı olduğu hanımı Naciye Sultan'a, Türkistan'da bulunduğu günlerde hemen her gün gönderdiği mektuplarında oralardaki faaliyetini bütün detaylarıyla anlatıyordu."  diyen  Bardakçı, "bu geniş arşiv çok büyük bir şans eseri olarak dağılmadı, ailesi tarafından mükemmel şekilde muhafaza edildi ve Paşa'nın çocuklarının ardarda vefatından sonra Ankara'nın önde gelen işadamlarından olan torunu ve aziz dostum Osman Mayatepek'te toplandı"  cümlesi ile yeni kitabının kaynağının ne olduğunu da ortaya koyuyor.

"Yakın bir gelecekte, Enver Paşa hakkında bütün bu belgelere dayanarak oldukça hacimli yeni bir biyografi yayınlayacağım."  müjdesini de veren Bardakçı "Paşa'nın torunu Osman Mayatepek de, kitabın çıkmasından sonra, dedesinin arşivinin yanısıra özel eşyalarını, hattâ silâhlarını Askerî Müze'ye bağışlayacak." diyerek "müzecilik bakımından en zengin hibelerinden biri olacak olan bu bağışın haberini" de okurlarıyla paylaşıyor.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları