İspat etmeyen şerefsizdir, namussuzdur

Şamil Tayyar, TRT'ye fena halde dellendi. Nedeni de hakkında kurum içinde çıkan bir dedikodu...

GAZETECİLER.COM/ Star yazarı Şamil Tayyar, TRT'ye öyle böyle öfkeli değil. Köşe yazısından meydan okudu, "ispat etmeyen şerefsizdir, namussuzdur" diye seslendi.

Şamil Tayyar'ı bu kadar kızdıran mevzu ise kurum içinde yayılan bir dedikodu...

"One Ajans’ı, danışmanlık çöplüğünü, Ergenekon kadrolaşmasını yazdık ya, TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç, sözlü talimat buyurmuş: “Şamil Tayyar’ı TRT ekranlarına çıkarmayın.” Bir de TRT’de şu söylentiyi yaymışlar: “Şamil’e program vermeyince aleyhte yazıyor.” Aynı şekilde, ispat etmeyen, şerefsizdir, namussuzdur. Eğer böyle bir talebim varsa, ellerinde teklifimin mevcut olması gerekir. 
(...) Ambargoya gelince... Sizinle zaten işim olmaz. Silivri’ye döndünüz...  "

BEN TEKLİFİ REDDETTİM

Bu yazı vesilesiyle öğreniyoruz ki TRT'deki Medya Müfettişi programı ilk olarak Şamil Tayyar'a teklif edilmiş. Tayyar da bu teklifi reddetmiş. Teklifi yapan ise Genel Müdür İbrahim Şahinmiş... 

Tayyar bir diğer teklifi de şöyle aktarıyor; "Fikret Bila, Murat Yetkin ve Prof. Dr. Mustafa Erdoğan’la birlikte cumartesi sabahları yayınlanmak üzere teklif edilen tartışma programını da geri çevirdim. Bu teklifin sahibi de genel müdür talimatıyla beni arayan danışmanıdır. Daha sonra teklifi Fehmi Koru’ya götürdüler. Gerekçem çok basitti: “TRT’den alacağım üç beş kuruş yüzünden Ergenekonculara malzeme vermem.”