İsmet Berkan'ı yerdi transferi övdü!

Akşam yazarı Oray Eğin, bugün köşesini Radikal'den Hürriyet'e transfer olan İsmet Berkan'a ayırdı. Ama öyle şeyler yazdı ki...

GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin, bugün köşesini Radikal'den Hürriyet'e transfer olan İsmet Berkan'a ayırdı. Ama öyle şeyler yazdı ki Berkan'ı yerin dibine batırırken, Hürriyet'e transferini övdü!

Eğin, İsmet Berkan için "Ne karakterini ne gazeteciliğini beğendiğim İsmet Berkan'ın Hürriyet'te yazacak oluşuna sevindim." dedi.

İşte Eğin'in "İyi bir transfer" başlıklı yazısından bir bölüm.

"Yayın çizgisindeki belirgin değişiklik artık gizlenecek gibi değil Hürriyet'in. Gerçi hepimiz bunun bir zorunluluktan kaynaklandığını biliyoruz ve geçici olduğunu umuyoruz. Birinci sayfadaki yumuşamaya karşılık Hürriyet yazarları giderek daha da keskinleşti, daha da muhalif oldu. İçlerindeki 'etkisiz eleman' Hadi Uluengin dışında liberal bile kalmadı. Bu arkadaşın da dramı kimsenin onu ciddiye almaması, yazdıklarının anlaşılmaması, Fehmi-Akif-Ergun kulübüne bile kabul edilmemesiydi. Ha var, ha yok...

Köşe yazarlarıyla yayın politikasının ayrışması ister istemez gazetenin 'kimliği' üzerinde de bir çatışmaya yol açmaya başlamıştı Hürriyet'te... Burası ne de olsa 'süpermarket' modelini Türkiye'ye kabul ettiren bir gazete.

Ne zamandır Hürriyet'te bir yandaşa, bir liberale ihtiyaç vardı. Daha Radikal'deki değişiklikler olmadan konuşuluyordu İsmet Berkan'ın Hürriyet'e geçirilmesi fikri. Hatta bir ara 'Hasan Cemal mi olsa' diye bile konuşuldu ama patrona takıldı. Şimdi İsmet Berkan'ın Hürriyet'te yazacağı konuşuluyor.

Elbette İsmet Berkan epey küfür yiyecek kemik okurdan... Pek çok kişi 'Hürriyet'e neler oluyor' diye endişelenecek. Berkan hükümeti övecek, yağını çekecek ve tepki üzerine tepki toplayacak.

Ama size bir şey söyleyeyim mi: Ne karakterini ne gazeteciliğini beğendiğim İsmet Berkan'ın Hürriyet'te yazacak oluşuna sevindim.

'Süpermarket modeli' özellikle böyle çalkantılı dönemlerde medyanın kendi kendini koruma kalkanıdır aynı zamanda. İktidarın 'Sizin yazarlarınız hep bize çakıyor, ne olacak bu Yılmaz Özdil' şikayetine karşılık 'Olur mu hiç, bizde sizi öven, yere göğe sığdıramayan yazarlar da var' deme bahanesidir. Kendi karakteri ve düşünceleri oturmamış, duruş sahibi olamayan, omurgasız yazarlara böyle dönemlerde ihtiyaç vardır.

Umarım İsmet Berkan'ın Hürriyet'e gelişi severek okuduğumuz diğer yazarların da teminatı olur."


Eğin'in köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları