İsmail Saymaz

Radikal

Radikal'in Şakran Cezaevi olarak da bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'nda yaşanan cinsel istismar ve işkence iddialarıyla ilgili haberi ses getirdi.

Kurum içi yazışmayı kamuoyuna duyuran İsmail Saymaz'ın haberi sonrasında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Şakran Cezaevi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Yardımcısı Burhanettin Eser ve İzmir Başsavcısı Mustafa Doğru ile birlikte basının karşısına çıkan Yıldırım, kurum içi yazışmayla ilgili bilgi verdi.

Cinsel istismar iddiasını içeren kurum içi yazışmaya ilişkin bir kısmının doğru bir kısmının ise cezaevi müdürünün duyumu olduğunu söyledi. Yıldırım, "Bu yazıda yer alan olaylar ve özellikle de psikososyal serviste farkındalık yaratmaya yönelik olan ifadelerdir" derken, son üç yılda bu cezaevinde üç cinsel istismar olayının yaşandığını belirterek iki soruşturmadan birisinin kapandığını, diğerinin sürdüğünü söyledi.

Konuyu kamuoyuna duyuran, sonra da Bakanlık yetkilerinin açıklama yapmasını sağlayan bir kararlılıkla konunun üzerine gideen İsmail Saymaz günün muhabiri olmayı bir kez daha haketti.