İşleri bu hale getiren Erdoğan’ın gölgesi

İktidar şımarıklığına tutulan Erdoğan'ın kibirli üslubu, dediğim dedikçi inadı Türkiye'yi germeye devam ediyor, yazık!

GAZETECİLER.COM - Usta gazeteci Hasan Cemal, t24'deki köşesinde "Erdoğan'ın medyadaki gölgesi, Gezi Parkı'nda haberciliği acıklı hale getirdi" yazdı.

Hasan Cemal'e göre "Bir zamanlar devletin sillesini yemiş bir lider, kendisi devlet olunca hoşgörü, tahammül, farklılıklara saygı, çoğulculuk, uzlaşma, diyalog gibi demokrasiyi demokrasi yapan her şeyi maalesef bir yana bırakıp, "Çoğunluk her şeyi yapar!" dayatması ve "Ben de yüzde 50'yi sokaklara dökerim!" tehdidiyle, kendi 'hayat tarzı'nı tek doğru olarak gören bir yola sapmış durumda..."

İşte Hasan Cemal'in kaleminden Erdoğan'ın medyaya ilgisinin gazetecilik açısından sebep oldukları:

"Erdoğan'ın medyada gazete ve televizyon dağılımlarının nasıl olacağı, kimlerin piyasaya yeni patronlar olarak girecekleri konusunda son söz sahibi olduğu söylenebilir. Erdoğan'ın medyadaki bu ağır gölgesinin, Gezi Parkı direnişlerinde haberciliği ne kadar acıklı ve utanç verici hale getirdiğini hep birlikte gördük, yaşadık.

Ucube dedi, heykel yıktırdı. "Parasını sen veriyorsun, köşe yazarına hakim olacaksın" diyerek medya patronlarına talimat verdi. "Batsın senin gazeteciliğin" dedi, patron durumdan vazife çıkardı. İçki içene alkolik dedi.

Muhteşem Yüzyıl'a da karıştı. Gezi Parkı'nda direnene çapulcu dedi. İktidar şımarıklığına tutulan Erdoğan'ın kibirli üslubu, dediğim dedikçi inadı Türkiye'yi germeye devam ediyor, yazık!

 

Hasan Cemal'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın