İşi olsun isteyen bu gazeteye karşı çıkar!

Sabah gazetesinde çalışırken bayramlarda günlük gazete çıkartılması için çaba sarfeden Babahan, Bayram Gazetesi yeniden çıkartılacak haberine sert tepki gösterdi.

GAZETECİLER.COM - Ergün Babahan, Sabah gazetesinde çalıştığı dönemde bayramlarda Gazeteciler Cemiyeti tarafından çıkarılan Bayram Gazetesi'ne karşı savaş açan isimlerden biriydi.

Zafer Mutlu
'nun yönetimindeki gazete Bayram Gazetesi geleneğini yıkarak, günlük gazete yayınına bayramda da devam etmişler ve bunun gerekçesini de "okuma alışkanlığını güçlü olmadığı Türkiye'de, bayram sonrası eski tirajı elde etmenin çok zor olmasına" bağlıyordu.

Bayram Gazetesi'nin yeniden yayınlanacağı haberini duyan Babahan, bugün köşesinde bu duruma karşı tepkisini ilginç bir tezle güçlendirerek gösteriyor.

Gazetecilere, "Bayram gazetesi çıkarsa işsiz kalırsınız" diyen Babahan, bunun gerekçesini de promosyona yönelen gazete yönetiminin gazetecileri işten çıkartacağı iddiasına bağlıyor.

İşte Babahan'ın gazetecilere Bayram Gazetesi'ne karşı çıkın çağrısını yaptığı yazıdan çarpıcı bir bölüm:

"Bayram gazetesi geleneği yeniden başlayacakmış. Oysa kaldırana kadar canımız çıkmıştı. Tatil programlarını yaptığımız o bayram, çalışmak zorunda kalmamız yetmemiş, mahkeme kararlarıyla mücadele için günlerce gazetede sabahlamıştık.

Son söyleyeceğimi, baştan söyleyeyim, Bayram Gazetesi, daha az gazete çalışanı demektir.

O zamanki Sabah yönetimi olarak Bayram Gazetesi'ne ne biraz daha fazla gazete satabilmek için ne de biraz daha ilan geliri elde etmek için karşı çıkmıştık.

Hatta, bayram boyunca elde edilen ilan gelirini Cemiyete vermeyi taahhüt bile etmiştik.

Çünkü gazetelerin bayramda yayına ara vermeleri, okuma alışkanlığını güçlü olmadığı ülkemizde, bayram sonrası eski tirajı elde etmek için ağır bir promosyon kampanyası yapmamızı gerektiriyordu.

Bayram Gazetesi'ne son verdiğimiz yıl yaptığımız toplantının konusu, 100 otomobillik bir kampanyaydı.

Okurların bayram öncesi kesmeye başladıkları kuponlara bayram sonrası da devam etmesini hedefliyorduk.

Unutmayın ki, promosyona yatırım yapan bir gazete yazı kadrosu harcamasını keser.

Ürün değil hediye öne geçer.

Bayram Gazetesi'nin dönüşü giderek hızlanan bu sürece güç katacaktır.

Sonuçta kaybeden yazı kadrosu olacaktır.

O nedenle işinizin uzun vadede yaşaması için bu fikre karşı çıkın."

Ergun Babahan'ın yazısının tamamınıokuyabilirsiniz.