İnterneti kapatırsanız sokakları doldurursunuz!

T24'ün kapatılma girişimiyle gündemde geniş yer bulan internet yasaklarına Cüneyt Özdemir'den de tepki geldi...

GAZETECİLER.COM
Gazeteci Serdar Akinan'ın kurduğu Vagus'tan sonra Doğan Akın'ın yönettiği T24'ünde kapatılma girişimiyle karşı karşıya kalması isnternette sansür tartışmalarını zirveye çıkardı. Konuyu Radikal'deki köşesinde yorumlayan Cüneyt Özdemir hükümete çarpıcı uyarılar yaptığı yazısında "Eğer bu ülkede interneti kapatırsanız meydanları ve sokakları doldurursunuz." dedi.

İşte Özdemir'in yazısındaki ilgili bölüm:

HÜKÜMET ALGILAR SAVAŞINA İNTERNETİ KURBAN EDİYOR

Görünen o ki adını ilk kez bu sütunda koyduğumuz 'algılar savaşı'nın mücadele meydanı internet ortamı olacak. Elbette böylesine bir ortamda hükümetçiler devletin gücünü sonuna kadar kullanıyorlar.

Bunu yaparken işin zıvanadan çıktığı, kantarın topuzunun biraz fazla kaçtığı da oluyor. Sansür girişimleri kısa vadede bir güç gibi gözükse de uzun vadede güçsüzlüğün simgesi olacak. Demokrasilerde sansür döner dolaşır yapanı vurur. Bunun son örneklerini sıkça yaşamaya başladığımız için üzerinde durmanın zamanı geldi de geçiyor.

İLK ÖRNEK BARANSU'NUN SİTESİ OLDU SONRA SONRA VAGUS...

Aslında ilk örnek Mehmet Baransu'nun kurmaya çabaladığı 'yenıdönem.com' sitesinin başına geldiginde pek çok kimse önemsemedi. Baransu'nun sitesi aniden ortada hiçbir resmi karar yokken kapatıldı. Baransu bile bunun hukuki nedenini bulamadı, düşünün! Sonrasında aniden Serdar Akınan'ın Vagus.tv'si kapatıldı.

SON ÖRNEK T24 OLDU

Akinan'a da hiçbir gerekçe sunulmamıştı. Üstelik neden kapatıldığını öğrenmek için TİB binasına giden avukatlarına güvenlikten binaya giriş izni bile verilmemişti. Yani hukuk tamamen devredışı bırakılmıştı. Son olarak önceki gün CHP milletvekili Umut Oran'ın Sabahın satın alınma süreci ile ilgili Meclis'e verdiği soru önergesini haber yapan T24 sitesine (artık ayıp olmasın diye) TİB bir tebligat gönderip "Soru önergesi ile ilgili o haberi sitenizden çıkartın" deme lütfunda bulunuyordu.

CÜRETTE BAKAR MISINIZ?

Cürete bakar mısınız?
TBMM'de bir milletvekilinin verdiği soru önergesinin bile sansür edilmesi isteniyor. Neden?
Hepimiz neden olduğunu biliyoruz. Zira o soru önergesi hükümetin saklamaya çalıştığı bir yolsuzluk iddiasını ayan beyan ortaya döküyordu. Elbette ortada sansür için hukuksal somut bir dayanak yok.
Sansür için mahkeme kararı gösteriliyor ama Türkiye'de hiçbir mahkeme kararı Meclisle konuşulan hiçbir şeyi hele de bir soru önergesini yasaldayacak kadar güçlü değil. En azından bu rejimin adı hâlâ demokrasi ise ve bir anayasa yürürlükteyse bırakın TİB'i hiçbir devlet kurumunun buna gücü yetmez.
Siz eğer Meclis'e verilen bir soru önergesini sakıncalı ilan ediyorsanız artık asıl hedefiniz Meclis olmuş demektir.

TİB TBMM'NİN ÜZERİNDE Mİ?

0 zaman soralım: Atanmış bir ismin başında olduğu TİB, seçilmiş milletvekillerinin oluşturduğu TBMM'nin üzerinde mi?
12 Eylül döneminde bile Meclis'e verilen soru önergelerinin haberleştirilmesine baskıcı rejim ses çıkarmıyordu Bu uygulama çıtanın 12 Eylül'ün bile gerisine düştüğünü gösteriyor.


TİB HUKUKU RAFA KALDIRMIŞ KAFASINA GÖRE KAPATIYOR

TİB hukuku rafa kaldırmış, kafasına göre kapatıyor.
Su aralar zaman zaman tehdit boyutuna uzanan bir "Paraleller darbe girişiminde bulundu, yazsanıza kardeşim" baskısı altındayız.
Yahu yazalım yazmasına da bu yaşananlar ne iş?
Paraleller darbe girişiminde bulunup hukuku kafasına göre kullanıyorsa TİB'in son zamanlarda internet üzerinde artan bu hoyrat sansür girişimlerini ne yapacağız?

İNTERNET KAPANIRSA MEYDANLAR VE SOKAKLAR DOLAR

'Korku İmparatorluğu'nun sahipleri değişse de yöntemleri hiç değişmiyor.
Neyse ki alışkınız.
Hukuka yönelik bir darbe girişimini, hukuka yönelik başka bir darbe girişimi ile temizleyemezsiniz.
Dünyanın en çok internet kullanan ülkelerinden birinde eğer internet üzerine böylesine abanırsanız emin olun bir süre sonra kitleler patlar.
Tıpkı Gezi Parkı'nda olduğu gibi...
Türkiye artık eski Türkiye değil.
Eğer bu ülkede interneti kapatırsanız meydanları ve sokakları doldurursunuz.

CÜNEYT ÖZDEMİR TÜM YAZILARI


İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru