İnternet medyası haklarını istiyor!

'Tıkırtı Gazetesi' internet medyasının sorunlarını gündemine aldı. Özay Şendir’in konuğu İnternet Medyası Başkanı Hadi Özışık'tı...

GAZETECİLER.COM
24 ekranlarında yayınlanan 'Tıkırtı Gazetesi' internet medyasının sorunlarını gündemine aldı. Özay Şendir’in hazırlayıp sunduğu programa İnternet Medyası Genel Başkanı ve İnternethaber Yayın Grubu yönetim kurulu başkanı Hadi Özışık'ın konuk oldu.

KÜNYESİZ YAYIN YAPAN SİTE BIRAKMADIK

Özay Şendir: İnternet medyası derneği nasıl bir yapı ve ne amaçlıyor.

Hadi Özışık: 2005'te temiz internet amacıyla derneği kurduk. Konuya olan ilgimiz ve birikimiz nedeniyle arkadaşlarımız bizi uygun gördüler başkanlık için. İnternet medyasında yayın yapan hiç bir sitenin künyesiz olmamasını amaçladık çıkıl olarak.. Künye mecburi hale getirdik. Ama bu yetmedi bize tabi ki. Sorunlu değil sorumlu olmak istedik. İktidarı yasamız çıksın diye ziyarete gittiğimizde bize soruldu ne istiyorsunuz? Aslında çok basit şeyler istiyoruz. Yazı işleri müdürümüz olsun. Bir adresimiz olsun. Herkes bize hak veriyor ama destek konusunda zayıf kalıyorlar. Öncelikle 24'ü kutluyorum. Bu programla 24 ve Akif Beki internet medyasına verdiği önemi gösteriyor.



İŞSİZ KALMIŞ ÜÇ KİŞİ YAPMIYOR BU İŞİ! 30 KİŞİ ÇALIŞTIRIYORUZ!

Özay Şendir gelsin baksın bakalım işsiz kalmış üç kişinin yaptığı bir iş değil internet yayıncılığı. Yanlış bir algı var bu konuda. Üç kişiyle yapmıyoruz bu işi. 30 kişi çalıştırıyoruz şimdi. Gazeteport'da Yavuz Semerci 40 kişi çalıştırıyor. Bizim Ankara temsilciliğimiz var ama diğer sitelerin yok neden? Hayır maddi değil. Ankaradaki çalışanımızı akredite edemiyoruz ki öbür adam gidip Ankara temsilciliği açsın! Ankara büromuz var ama arkadaşlarımız Başbakan'ı, Cumhurbaşkanı'nı takip edemiyor. Neden? Basın kartı yok çünkü. Basın kartının bir önemi kalmadı belki ama akredite olmak için şart. Yine çığlığımı duyurmak istiyorum. Gelin yasamızı çıkartın ve bu ülkede internet yayıncılığına sınıf atlatalım. Bülent Arınç söz verdi yasamızın çıkması için. Sözünün yapmasını bekliyoruz.

O KADAR İNSAN ÇALIŞTIRIYORSUNUZ AİLEDEN Mİ ZENGİNSİNİZ?

Özay Şendir: Aileden mi zenginsiniz? O kadar insan çalıştıryotsunuz.

Hadi Özışık: Tek gelirimiz reklam. Yetiyor.

Özay Şendir: Daha özgür bir mecra mıdır internet?

Hadi Özışık: Bizde Nazım Alpman yıllardır yazar. Ama bir kere bile kendisine müdahale etmedik. Ama şu var tabii. Sorumluluklarını bilmesi gerekir yazarın. Biz şöyle yapıyoruz. 'Kardeşim sorumlu ol tazminat kararı çıkarsa sen ödeyeceksin' diyoruz.