İnsel, Oskay'ın kaldığı yerden devam etti

Çınar Oskay'ın gazetesinin yönetimine ağır ithamlar kaleme alarak istifa ettiği yazısının kaldığı yerden devam eden Ahmet İnsel Radikal'e rest çekti.

GAZETECİLER.COM - Radikal'in nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni Çınar Oskay'ın istifa ederken yazısını bıraktığı yerde Radikal yazarı Ahmet İnsel devam ettirdi!

Yeni dönemde gazeteciliği ve gazete yöneticiliğinin aldığı hali köşesinde sert bir dille eleştiren Ahmet İnsel, gazetesinin bu sürecin dışında kalmak zorunda olduğunun altını çizdi ve muktedirlerin sesi olmak  yerine sorgulayıcı, rahatsız eden bir tavır sergilenmesi gerektiğini söyledi.

İşte Ahmet İnsel'in yazısından bir bölüm:

Yeni hegemonya medyadan muktedirlerin hınk deyicisi olmasını talep ediyor. Polis ve yargı güçleri eliyle yürütülen bastırma, sindirme, yıldırma operasyonlarının tetikçisi veya mıntıka temizleyicisi olanları el üstünde tutuyor. Neredeyse sadece kendini görmek, kendini okumak, kendini dinlemek istiyor. Yeni merkez medya adını taşımayı hak eden kesimde durum bu. Eski merkez medyada ise durum haliyle daha parlak değil, çünkü gazeteci olma refleksinin yittiği yerde kuru çığırtkanlıkla bu boşluk doldurulmuyor.

Birbiri ardına hizaya giriyor önde gelen medya kuruluşları. Bu hizaya gelmenin arkasında yeni muktedirlerin çabası kadar, boyun eğme gereğinin içselleştirilmesi de var. Muktedirlerin isim isim yönettikleri bir temizliğin yanında, birçok medya patronunun yeni dünyaya, yeni rejime uyum telaşı da bir o kadar etkili çalışıyor. Yeni muktedir karşısında dudaklarında eğreti bir gülümseme, hafif öne eğilerek el ovuşturuyorlar. Yeni muktedirlerin safında zamanında yer almış olanlar ise artık ayarı ve hizayı vermenin baş dönmesi içindeler. Temiz, ahlaklı, “iyi çocuklar” yeni hakikat rejiminin hınk deyicileri olarak işlerini yapıyorlar.

Her zaman ama özellikle tam bu zamanda, hiçbir güce müdana etmeksizin, bastırılanın, susturulanın sesi olan, bütün muktedirleri gerçek olgulardan hareketle sorgulayan, rahatsız eden karşı seslere demokratikleşmenin olmazsa olmaz ihtiyacı var. Radikal bu seslerden biri olmaktan imtina edebilir mi? Ya da soruyu tersten soralım: ederse, geriye ne kalır?
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor