İnsan öldürülen babasının ardından ne yazar?

İnsanın öldürülmüş babasının arkasından annesinin yazdığı bir kitap hakkında ne yazar?

GAZETECİLER.COM - İnsanın öldürülmüş babasının arkasından annesinin yazdığı bir kitap hakkında ne yazar?

BENİM BECEREBİLECEĞİM BİR İŞ DEĞİL

Radikal yazarı Özgür Mumcu, Babası Uğur Mumcu'nun öldürülmesinden 19 yıl sonra yaşadıklarını bir kitapta toplayan annesi CHP milletvekili Güldal Mumcu'nun kitabı İçimden Geçen Zaman için yazı yazmayı "benim becerebileceğim bir iş değil" diye yorumladı.

Ardından kızk kardeşi Özge'nin t24 sitesindeki köşesinde yazdıklarının bir kısmını Radikal'deki köşesinde okurlarıyla paylaştı. İşte Özge Mumcu'nun yazdığı, ağabeyi Özgür Mumcu'nun ise okurlarına aktardığı o satırlar:

CİNAYETİ KİMLERİN HASIR ALTI ETTİĞİ YAZILDI

"Kitabın yazımı bitene kadar elimi sürmedim. 'İçimden Geçen Zaman' dosyasını da birkaç hafta önce bir uçak yolculuğunda okudum. Elimde mendillerle, olayın ufak tefek detaylarını yeniden hissederek. Yaşadığımız olayları ne kadar yalın ve sade anlattığını iliklerimde hissettim.

Bu kitap, babam Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin ardından annem Güldal Mumcu'nun yazdığı çok önemli bir kitap. Çünkü adım adım bir cinayetin kimler tarafından hasıraltı edilmeye çalışıldığını anlatıyor.

Cinayeti örtbas etmeye çalışan tarafın, yakınları öldürülen ve bu cinayeti sorgulayan bir aileyle hangi psikolojik savaşlarla uğraştığını da satır satır ve isim isim okuyacaksınız. Araştırmacı gazetecilik üzerine çalışmak için kurulan bir vakfın temellerinin nasıl atıldığını da okuyacaksınız. Geçtiğimiz 20 yılın acı bir özetini...(...)

BU KİTAPTA YAZILANLARIN HEPSİ GERÇEKTİR

'Bu kitapta yazılanların hepsi gerçektir' diyor ya. Evet, bu kitapta yazılan her şeyin birebir tanığıyım/tanığıyız.
Mumcu ailesi olarak ise ayrıcalıklı değiliz, sadece tüm bunları yaşadık ve Güldal Mumcu da aktardı. Ve elbette, ortalık biraz karışacak. Ne de olsa 'denizler durulmaz dalgalanmadan'..."

 

Özgür Mumcu'nun bugün kızkardeşine devrettiği köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.