'İmralı Zabıtları'nın sürece etkisi ne oldu?

"Akil insanların Anadolu turlarında en çok karşılaşacak-ları soru herhalde İmralı ile yapılan müzakereler konusunda bilgilendirilme isteği olacaktır."

GAZETECİLER.COM - Namık Durukan imzalı İmralı Zabıtları haberi Milliyet ile Başbakan Erdoğan'ın arasını açmış, Başbakan'ın sert eleştirilerine yanıt veren Hasan Cemal gazete yönetimi tarafından köşesi kapanarak gazeteden ayrılmak zorunda bırakılmıştı. 

Bugün Milliyet genel yayın yönetmeni Derya Sazak, köşesinde çözüm sürecine gazetesinin haberinin etkisini ele aldı. İşte o satırlar:

"Akil insanların Anadolu turlarında en çok karşılaşacak-ları soru herhalde İmralı ile yapılan müzakereler konusunda bilgilendirilme isteği olacaktır.

Bu konuda elde Milliyet'in 28 Şubat'ta yayımladığı Öcalan-BDP milletvekilleri görüşmesini içeren 'İmralı zabıtları' dışında bir veri yok.

Marketing Türkiye dergisi bu hafta Milliyet'in yayınına dört sayfa ayırmış. Dergi Xsighs Araştırma ve Danışmanlık'la ortaklaşa 15-20 Mart tarihlerini kapsayan online yöntemle 617 kişiye 'İmralı Tutanakları'nı sormuş.

Katılımcıların yüzde 84'ü tutanaklardan haberdar olduklarını söylemişler.
Ege Bölgesi, diğer bölgelere göre daha fazla haberdar gözüküyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 70'i TV'den, yüzde 44.6'sı gazeteden, yüzde 41.8'i internetten haberi duymuşlar.

Haberi duyanlar arasında haberin en çok okunduğu gazete Milliyet (yüzde 28.3), Akşam (Yüzde 25.9), Hürriyet (yüzde 20.4).

İmralı tutanaklarının barış sürecine etkisi incelendiğinde araştırmaya katılanların yüzde 59'u barış sürecinde etkisinin olacağını belirtirken yüzde 41'i etkisinin olmayacağını ifade ediyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kuzey ve Orta Anadolu'da tutanakların barış sürecine etkisi yüzde 71.3'e dek çıkıyor.
Bu oranlar Akil insanlar toplantısında desteğin en az çıktığı Ege ve Karadeniz bölgesindeki verilerle örtüşüyor.

Sürece ilişkin daha fazla bilgilenme isteği karşısında Milliyet'in mart ayı boyunca en çok okunan, konuşulan, tartışılan 'İmralı zabıtları' haberinin sürecin şeffaflaşmasına olan katkısı bugün daha iyi anlaşılmakta."
.


Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın