İlyas Salman, MHP ve AKP'ye birlikte çaktı!

Balçiçek Pamir'e konuk olan İlyas Salman Kürt açılımı, MHP milliyetçilği, yazarlığını yaptığı faşist Türk Solu dergisine kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

GAZETECİLER.COM

Habertürk ekranlarında yayınlanan Balçiçek Pamir'le Söz Sende bu akşam ünlü oyuncu İlyas Salman'ı ağırladı. Salman Kürt açılımı, MHP milliyetçilği, yazarlığını yaptığı faşist Türk Solu dergisine kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

ALEVİ OLDUĞUM İÇİN AYRIMCILIĞA UĞRADIM!

Balçiçek Pamir: Siz Alevsiniz de aynı zamanda. Bu nedenle bir ayrımcılığa uyğradınız mı?

İlyas Salman: Yani bazı şeyler oldu tabii. Mesela 'Aleviler yıkanmaz kirlidirler, kokarlar' derlerdi küçükken oturduğumuz mahallede. Ama babamlar da 'sünniler kokar' derdi.  Daha sonra Gördümki Alevi de olsan Sünni de olsan yıkanmazsan kokarsın!

KIZILDERE İLE KERBELA AYNIDIR!

İlyas Salman: Bence Kızlıdere'deki çarpışma ile kerbela olayı aynıdır. Nasıl Kerbela'da zenginleşen Emevi hanedanına karşı yoksullaşan Ali'nin çocukları direnmişse, kızıldere'de de tam bağımsız bir Türkiye için Mahir Çayan'lar direnmişlerdir.

[photos]

TAYYİP ERDOĞAN'IN OBAMA'NIN KARŞISINDA HAZIROLDA DURUP DURMADIĞINI BİLMİYORUZ!

İlyas Salman: Hükümet Kürt açılımı diye bir şey çıkardı. İki tane emperyalist paylaşım savaşı yapıldı. Gidiyorlar Ruanda'da Tutsiler ve Hutsileri birbirine düşürüp para kazandılar. Şimid barıştan da para kazanmak istiyorlar. ABD ve Recep Tayyip Erdoğan Kürt halkının barış içinde yaşamasını mı istiyor yoksa dışardan gelmiş bir projeyi mi uyguluyor? Tayyip Edoğan Obama'nın karşısında bacak bacak üstüne atıyor ama o gizili görüşmelerde hazırolda mı duruyor bilmiyoruz.

Balçiçek Pamir: MHP de açılımın dış destekli olduğunu söylüyor.

İlyas Salman: MHP çok geç kalmış bun konuda. Biz Karaköy'de 6. Filoyu kovarken, denize dökerken, MHP'liler bizim denize döktüğümüz Amerikalıları çıkartıp bize saldırıyorlardı. şimdi sormak lazım kim daha milliyetçi?

SALMAN NEDEN FAŞİST 'TÜRK SOLU' DERGİSİNDE YAZIYOR?

Balçiçek Pamir: Siz Türk Solu dergisinde yazıyorsunuz. Irkçı deniyor o dergi için ne diyorsunuz?

İlyas Salman: Beni Bostancı camiisine çağırsalar gider Marks'ın Kapital'ini anlatırım. Yeni Şafak'a çağırsalar giderim. Türk Solu'nun ırkçı söylemlerine katılmıyorum. Yoksul Kürt çocukları da Türk çocukları da şehittir. Emperyalist çıkarların kurbanı oluyorlar.

Balçiçek Pamir: Peki siz Türk Solu dergisinin ırkçı söylemlerine itiraz ettiniz mi? Mesela Kürt bakkaldan alışveriş yapmayın gibi kampanyalar düzeniliyorlar.

İlyas Salman: Tabi ki. Yazılarımı okuyun. Kürt bakkaldan alışveriş yapmayın diyorlar ve buna tabi ki katılmıyorum. Bunları söylüyorum da.

İŞTE SALMAN'IN OLAY YARATACAK AÇIKLAMALARI:

|