İlhan Selçuk neden inkar etmedi?

Balbay'ın olduğu iddia edilen günlüklerde İlhan Selçuk'la ilgili bölümlerde var! Peki neden İlhan Selçuk çıkıpta bunları yalanlamıyor?

Taraf yazarı Alper Görmüş Balbay'ın olduğu iddia edilen günlüklerden yola çıktı. Cumhuriyet gazetesi başyazarı İlhan Selçuk'a sordu: "Neden suskun kaldın?"

Görmüş'e göre bu suskunluk, Balbay'ın olduğu iddia edilen günlüklerin gerçek olduğunu ispatlıyor...

- (...) Biliyorsunuz, Balbay, konuyla ilgili olarak gazetelerde çıkan haberlerin “yanıltıcı” olduğunu söylemiş, montaj hilelerinden falan bahsetmişti. Şimdi, Balbay günlüklerinin iddianameye resmen girmiş olması, onu tekzip ediyor. Savcıların, mahkemede hemen açığa çıkacak böylesi bir “teknik cesaret” göstermesini sizin aklınız alıyor mu?

Bu günlüklerin sahih olduğuna dair benim başka bir kanıtım daha var: Günlüklerde alenen darbe planlamalarının içinde görünen İlhan Selçuk'un suskunluğu... Öyle ya, bunların yayımlandığı ilk gün, Selçuk'un ortaya çıkıp “Ben, Balbay da yanımdayken hiçbir komutanla bu türden konuşmalar yapmadım, dolayısıyla Balbay'ın böyle şeyler yazmış olması düşünülemez, dolayısıyla günlükler sahtedir!” diye gürlemesi elvermez miydi?

Son paragrafı meslektaşlara bir çağrıyla bağlayayım: Niyetiniz ciddi mi? Yani, Ergenekon iddianamesinin temel iddiasının (“darbe”) gerçek olup olmadığını hakikaten merak ediyor musunuz? Yoksa, derdiniz bu değil de, “nasıl ederiz de bu işi sulandırırız”ın mı peşindesiniz?

Birinci şıkkı işaret ediyorsanız Özden Örnek'e ve Mustafa Balbay'a bakacaksınız... Yok eğer ikinci şıkkı işaret ediyorsanız, o zaman tamam, doğru yoldasınız: “Tuncay Güney'in ifadesi işkence altında alındı, yani Ergenekon'un 'asıl dayanağı' çöktü, yani Ergenekon iddianamesi çöktü, yani darbe girişimi yok!”