İktidar medyasını bozacak 'bir çift laf'

AK Parti, CHP ve medya açısından seçimleri değerlendirdi. Medya için bir çift lafı vardı ki...

GAZETECİLER.COM - Ahmet Altan'dan seçimler sonrası gelen CHP ve AK parti değerlendirmesi çok dikkat çekici.
AK Parti ve Erdoğan için tek bir tehlike görüyor:
O da entellektüel bir muhalefetin olmaması...
CHP'nin ise "parçalanacağını" iddia ediyor.
Medyaya da bu yazıdan bir çift söz düşüyor.
İşte yazısından önemli bölümler:

AK PARTİ İÇİN TEK SORUN

"Çok umutlu bir noktadayız. Tek sorun, Erdoğan'ı ve AKP'yi, önündeki bu geniş alanı değerlendirirken yapacağı yanlışlarda uyaracak, demokrasi hamlelerinde yavaşladığında onu hızlandıracak ciddi bir entelektüel muhalefetin olmaması.

MEDYADAKİ ACINACAK TESLİMİYET

Medya ikiye bölünmüş halde, ya ona düşman ya da "sen ne yaparsan iyi yaparsın" türünden acınacak bir teslimiyet içinde. İkisi de güven vermediği gibi bir etkisi de yok.

CHP PARÇALANACAK

Büyük bir ihtimalle parçalanacak. Bir parçası "geçmişin" temsilciliğini üstlenip yok olacak. Diğer parçasının geleceği ise benimseyeceği duruşla belirlenecek, eğer AKP'yi demokrasiye, barışa, hukuka doğru yapılan yolculukta destekleyebilir, doğruların gerçekleşmesine yardımcı olup, yanlışların önüne çıkabilirse, güçlü bir siyasi varlığa dönüşebilir.

Ben, CHP'nin "ilerici" parçasının ilk amacının "iktidar" değil, gerçek bir "ana muhalefet" olmak olduğunu düşünüyorum, muhalefet olamadan iktidar olması imkânsız çünkü.

Şimdilik sadece bir dönemi "kapatmanın" sevincini yaşıyoruz, bir süre sonra "yeniyi" kurmanın heyecanını yaşamaya başlayacağız, o heyecana uygun bir siyasi yapı da CHP'li ya da CHP'siz kurulacak. Bunun nasıl olacağına da bizzat CHP karar verecek.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor