İki kanal iki ayrı açıklama

İşte iki kanal. İki telefon konuşması ve aynı bakanın söyledikleri... Acaba soruyu nasıl soracağını bilmekle ilgili bir durum mu söz konusu?

GAZETECİLER.COM - Fenerbahçe Spor Klübü başkanı Aziz Yıldırım'ın askerlikten muaf tutulması ve çürük raporu aldığı iddiaları ve Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar'ın açıklamaları gündemdeki yerini koruyor.

Sözü edilen bilgilerin bir dönemin Milli Savunma Bakanı olan Vecdi Gönül'den alınıp alınmadığıyla ise en çok gerilim çıkartan husus.

Uğur Dündar, Bakan Gönül ile konuştuğunu, Aziz  Yıldırım'la ilgili askerlik durumu bilgisini aldığını söyledi.

Ancak iki televiyon kanalının Vecdi Gönül ile yaptığı görüşme her iki kanalda da farklı haberleştirildi.

Beyaz TV'deki 'Derin Futbol' ve TV8'deki 'Telegol' Bakan Gönül ile görüşmüş ve açıklamalarını ekrana getirmişti. Ancak iki kanalın açıklamaları oldukça farklı yorumlaması izleyicileri de Milliyet yazarı Sina Koloğlu'nu da şaşırttı.

Koloğlu Cadde ekindeki köşesinde nı analiz etti.

Vecdi Gönül'le Beyaz TV Spor Müdürü Sezgin Gelmez telefonda konuştu. Gönül, belge vermediğini ve telefonda konuşmadığını söyledi. Kanal da zaten bunu başlığa çıkardı. (...) Programın "Uğur Dündar saklanıyor mu?" gibi 'ajitasyon başlıklar'la haberi taçlandırıldığı görüldü!

Serhat Ulueren'in yaptığı söyleşideyse eski bakanla, Dündar arasında telefon konuşmasının olduğu ortaya çıkıyor. Vecdi Gönül 'Beyaz TV'de söylediklerini (belge vermek ve okumakla ilgili) tekrarladıktan sonra, farklı olan şu cümleyi söyledi; "Hayır okumadım. Hukuki durumu (yani Aziz Yıldırım'ın askerliği) izah ettim." Daha sonra bu ön girişe bir de gelişme bölümü ekliyor sayın Gönül, "Uğur Bey, sordu. Kaç yıl önceki mesele, hukuki durumunu izah ettim. Raporludur dedim (...) Hukuken askerliğini yapmış sayıldığını söyledim..." 

İşte iki kanal. İki telefon konuşması ve aynı bakanın söyledikleri... Acaba soruyu nasıl soracağını bilmekle ilgili bir durum mu söz konusu?

Sina Koloğlu'nun yazısının tamamını okuyabilirsiniz.