Hüseyin Özkaya

Taraf

GAZETECİLER.COM - Reyhanlı patlamalarının faillerinin, saldırı öncesine ait görüşme kayıtları ortaya çıktı. MİT'in takibine takılan kayıtlardan, faillerin bir saldırı hazırlığı içerisinde oldukları açıkça anlaşılıyor.

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen ve 52 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırıya ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında elde edilen son bilgilerde, faillerin saldırı öncesine ait görüşme kayıtları da bulunuyor. Kayıtlardan, faillerin bir saldırı hazırlığı içerisinde oldukları anlaşılıyor. Taraf, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Mehmet Gezer, Nasır Eskiocak, Yusuf Nazik ve diğer Reyhanlı faillerinin 18-24 nisan tarihleri arasında araç ve depo teminine yönelik farklı kişilerle defalarca yaptıkları görüşmeleri belirlediğini ve saldırı düzenleyecek araçların plakalarını dahi tesbit ettiğini ancak Emniyet’e eylemden sadece 18 saat önce bilgi verdiğini ortaya çıkarmıştı.

MİT in tesbit etmesine rağmen ilgili birimlerle paylaşmadığı belirtilen o kayıtlardan, Nasır Eskiocak’ın diğer faillerle yaptığı görüşmeler bugün gazetede yayınlandı.

"Reyhanlı katliamı biliniyordu" başlığı ile gazetenin sürmanşetindeki haberde imzası olan Hüseyin Özkaya günün muhabiri olmayı haketti.