Hüseyin Gülerce: Türkiye'de medya meselesi bitmiştir!

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti zaferiyle iktidar medya meselelerinin bittiğini iddia etti.

Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında medyanın artık siyaseti dizayn etme devirlerinin geride kaldığını yazdı. 1 Kasım seçimlerinden yüzde 50 ile çıkan AK Parti iktidarı sonrası artık medya-iktidar meselesinin bittiğini söyleyen Gülerce Doğan ve Gülen medyalarına da sert çıktı.

"Medyanın eleştiri yapmasına kimsenin bir şey diyeceği olamaz" diyen Gülerce önce itirazını dile getiriyor:  "Ama bunlarınki, bilhassa Doğan medyası ile Gülen medyasınınki eleştiri değil, nefret söylemi ile düşmanlığa varıyordu. İzahı gereken budur: Türkiye’nin Cumhurbaşkanına, Başbakanına, hükümetine neden düşmanlık yapıyorsunuz. Düşmanlık cephesinde sizin ne işiniz var?"

Ardından da bakın medya-iktidar ilişkisini bundan sonraki süreç için nasıl tanımlıyor:

Türkiye, 1 Kasım’daki AK Parti seçim zaferinden sonra iktidar-medya meselesini de bitirmiştir. Artık siyaseti dizayn etmeye kalkan, iktidarlara külhanbeylik, düşmanlık yapan/yapacak olan medya dönemi bitmiştir. Aynı zamanda, radyoları, televizyon kanalları ve gazeteleri ile Gülenist cemaat gibi ülke yönetimine yön vermeye, el koymaya kalkanların da dönemi bitmiştir. İster medya, ister sosyal medya üzerinden, artık ülkeyi yönetenlere küfür edilemeyecek, hakaret yağdırılamayacaktır. Bundan böyle medya, basın meslek ilkelerine dönecek, medyayı silah gibi kullanmaya kalkan cemaatler de sivil toplum kuruluşu olmaktan bir adım öteye gidemeyecektir.

Bu hakikat, vesayetin diğer payandaları için de geçerlidir. Üniversiteler gerçek bir akademi dünyası olacak, emniyet ve yargı, legal görünümlü illegal yapıların at oynattığı zemin olmaktan çıkacak, sendikalar ve büyük iş dünyası da işine bakacaktır...