Hüseyin Gülerce kendi mahallesine çaktı

Tutuklamalar üzerine yazdığı ilk yazıdan sonra bu kez mahallesini şaşırtacak. Çünkü hem vicdanını konuşturdu hem çaktı.

GAZETECİLER.COM - Hüseyin Gülerce bu kez hem 'vicdanını' konuşturdu...
Hem de çaktı...
Çaktıkları ise karşı mahalleden çok kendi mahallesindekiler oldu.
Son tutuklamalar üzerine yazdığı ilk yazıyı hatırlarsınız.
Tutuklamalara destek çıkıp, "ne yapsın savcılar örtbas mı etsin?" demişti.
Bu kez kendi deyimi ile "Allah korkusu ile vicdanı" diyor ki "hasım bile olsalar henüz suçlu olduklarına dair yargı kararı olmayanlar için "oh olsun" demek insafsızlıktır, vicdansızlıktır, karaktersizliktir..."
Yazının finalinde ise bu kez kendi mahallesindekileri şaşırtıyor "merhametten maraz doğabilir" diyerek son tutuklamalara karşı çıkanlara çakıyor.

İşte yazısından ilginç bölümler:

"Yargısız infazlardan en çok bizim mahallede yaşayanlar çekti. Çektirenlerin başında da, bugün, "yargısız infazlara hayır" korosunun en önde gidenleri var. Suçsuz olduğu halde katil gibi, eşkıya gibi gösterilmek, cüzzamlı muamelesi görmek ne demek, en iyi biz biliyoruz. Mesele vicdansa, ben o vicdan yarışına varım. Üstelik vicdanımı, Allah korkusu ile konuşturarak varım.

SUÇTUR... GÜNAHTIR

Sadece tutuklanan gazeteci arkadaşlar için değil, Ergenekon davasındaki bütün tutuklananlar için "inşallah yapmamışlardır, inşallah iddialardaki gibi değillerdir" diyorum. Hasım bile olsalar, henüz suçlu olduklarına dair haklarında yargı kararı olmayan insanlar için, "oh oldu, daha beter olsunlar" demek insafsızlıktır, vicdansızlıktır, karaktersizliktir... Tutukluluk sürelerinin keyfi uzatılması, böylece onlara adaletsizlik yapılması suçtur, günahtır. Bunları yapanlar varsa, kim olurlarsa olsunlar adaleti çiğniyorlar, haksızlık yapıyorlar ve Ergenekon davasına, asıl onlar zarar veriyor...

MAHALLESİNDEKİLERE ÇAKTI

"Vesayetçi, darbeci gazetecileri biliyoruz artık. Onlar gazeteci ise, ben değilim zaten... Üzüntüm, tahmin etmediğim bazı arkadaşların, koronun gürültüsünden etkilenmeleri... Merhametlerinden maraz doğabilir, Allah korusun... Kimse de bize baskı yapmasın, bu bildik koroya iştirak etmeyeceğiz..."

Hüseyin Gülerce'nin