Hürriyet'de içsavaşın işareti olan yazı

Doğan grubunda "Özkökçüler" ile bir iç savaş var gibi.. Bu sözlerde o savaşın izlerini veriyor...

GAZETECİLER.COM- Hürriyet yazarı Özdemir İnce'nin Ertuğrul Özkök hayranlığını medyada bilmeyen yoktur sanırız... Zaten bugünkü yazısında kendisi de "kardeşim gibi" deyip o vurguyu yaparak "Doğan grubu içindeki Özkökçler savaşını" alenileştiriyor...
Bu savaştaki cephesini de bu yazıyla açıkça ortaya koymuş...
Bir nevi Özkök'ün avukatlığına soyunmuş.
Doğan grubunun bir diğer gazetesi Radikal'in Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan'a karşı ateş açmış...

İşte o yazıdan "Özkökçülerin" karşı ateşi olarak görülen satırlar; 

39 BİN 369
Bu yazıyı yazmama sıkı ve sıkıcı değişimci İsmet Berkan’ın şu cümlesi neden oldu:
“Bana göre en büyük hatası, özellikle son on yılda Türkiye’deki değişimi okumakta zorlanması, değişim denen şeyin kendisine ilk kez dışsal baskı olarak yansımasına izin vermesi oldu. Özkök uzun süreden beri savunmada, hücumda değil. Ve savunduğu da eski zamanlar, eski kavramlar, eski düzen.” (Radikal, 2 Ocak 2010)
Bu cümleyi yazan ve “Türkiye’deki değişim”i çok iyi okuduğunu sanan İsmet Berkan’ın yönettiği Radikal Gazetesi’nin tirajı 27 Aralık 2009-3 Ocak 2010 tarihleri arasında 39 bin 369 idi. Sıralamadaki yeri 25’incilik. Bu konuda daha fazla bir şey yazmak gerekmez!

Özdemir İnce bu satırların ardından Özkök'ün Hürriyet'de yaptıklarını maddeler halinde sıralamış...... Biz yazının "hodri meydan" havasındaki final bölümünü verelim sizlere; 

"Şimdi İsmet Berkan ve onun gibi düşünenlerin soyut varsayımları bir yana bırakıp Ertuğrul Özkök’ün ayak uyduramadığı değişimleri tek tek saymalarını bekliyorum. Pek umudum da yok aslında: Sıradan bir değişimci(!) bunları asla anlayamaz!.."