'Hürriyet yeniden sit-com modeline döndü!'

Serdar Turgut'dan Hürriyet için çarpıcı bir iddia. Gazete, Enis Berberoğlu yönetiminde yola devam ederken, 'Ertuğrul Özkök modeli'ne mi döndü?

GAZETECİLER.COM
Serdar Turgut'dan çok tartışılacak bir Hürriyet analizi geldi. Enis Berberoğlu yönetiminde yola devam eden Hürriyet gazetesi yeniden Ertuğrul Özkök modeli gazeteciliğe mi dönüyor? Turgut, Ayşe Arman'ın son 'tedbil-i kıyafet' bombasını, gazetenin yayın çizgisinde eski günlere dönüş sinyali olarak yorumladı.

habertürk.com'daki medya bloğunda kaleme aldığı yazısında "Enis'in gazetesinde Özkök damgası" diyerek söze başlıyor ve 'Şişmanlaştırılmış Ayşe' yazı dizisinin kodlarını çözüyor.

'Hürriyet’i sıradanlaştırma işini iyi yapsa da Enis akıllı bir gazeteciydi, girilen yolun tehlikelerini görüyordu. Ama kendini soktuğu kapandan kurtulması da kolay değildi.'

Enis Beberoğlu döneminde Hürriyet'in suya sabuna dokunmayan bir yayın çizgisi izlediğini söyleyen Turgut, gazetenin çözümü 'Ertuğrul Özkök modeli'ne dönüş yapmakta bulduğunu söylerek şöyle devam ediyor:

"En sonunda çareyi etkilerini temizlemek ile görevlendirildiği Eruğrul Özkök modeline dönmekte buldu. Pazar günü Ayşe Arman yeni bir iş ile ortaya çıktı. Şişmanlaştırılmış Ayşe bir yazı dizisine başlıyordu. Bu Enis gibi çok ciddi bir gazetecinin aslında hiç hoş bakmayacağı, Ertuğrul Özkök’ün ise bayılacağı türde bir işti. Ama Enis de bunu sürmanşetten duyurmak zorunda kaldı, çünkü artık başka çare bence yoktu.

Bununla da kalmadı ertesi gün Hürriyet ‘Barbara resti’ gibi tuhaf bir manşetle çıktı. Galiba Enis Berberoğlu bu işten hoşlanmış durumdaydı. Ciddi olaylara bile magazinsel , ‘hafif’ yorum getirmek ona da iyi gelmiş olmalıydı ki; wikileaks ile ilgili bir haber Barbara Stresiandi bağlamında onun seksi bir fotoğrafı ile veriliyordu. Bildiğim kadarıyla bu da Ertuğrul Özkök’ün seveceği bir manşetti. Anlayacağınız Enis Hürriyet’in kurtulmasını Ertuğrul Özkök formülüne sarılarak buluyordu."

Yazının tamamını okumak için