Hürriyet yazarını nasıl dolandırdılar?

Hürriyet yazarı Özdemir İnce, bugün köşesinde maruz kaldığı elektronik sahtekarlık olayını ayrıntıları ile anlattı.

GAZETECİLER.COM - Hürriyet yazarı Özdemir İnce, bugün köşesinde maruz kaldığı elektronik sahtekarlık olayını ayrıntıları ile anlattı. Kendi elektronik posta hesabına sızan bir kişinin yolladığı "İzmir Büyükşehir Belediyesi Yolsuzluk İddialarıyla Sarsılıyor" konulu bir mesajı köşesine taşıyan İnce, amatör olarak nitelediği sahtekar ile ilgili hukuki yollara da başvurdu.

İşte Özdemir İnce'nin kaleminden o elektornik sahtekarlık olayının ayrıntıları:

"8 EYLÜL 2010 günü saat 08.25 e-posta adresim kullanılarak müthiş bir elektronik sahtekârlık yapıldı: Güya ben aşağıda bulunan e-posta adreslerine "İzmir Büyükşehir Belediyesi Yolsuzluk İddialarıyla Sarsılıyor" konulu bir mesaj göndermişim. Gönderinin künyesinde böyle görünüyor.

Dalavereyi çevirenler budalalık yapıp bana da e-posta göndermeseydiler, kirli işlerinden haberim olmayacaktı. Bunun üzerine, aşağıdaki ilgili kişilere, gönderinin benim tarafımdan yapılmadığını haber verdim.

Sonra, bilgisayar bilgini Yurtsan Atakan'a böyle bir dalaverenin mümkün olup olmadığını sordum. Şöyle cevap verdi: "Evet mümkün. Bir başkasının e-posta adresini kullanarak mesaj göndermek çok kolay. Hatası okundu bilgisi istemek olmuş. Bu sayede haberdar olmuşsunuz. Belli ki amatör biri. Savcılığa suç duyurusunda bulunursanız, kimliğini kolayca tespit ettirebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bu arada okundu bilgisi aldığınız kişilerle irtibat kurup, mesajı sizin göndermediğiniz konusunda bilgilendirebilir ve mesajı size yönlendirmelerini isteyebilirsiniz. Mesajın kaynak kodunda göndericinin tespitini sağlayacak pek çok bilgi mevcuttur."

Özdemir İnce'nin köşe yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları