Hürriyet yazarından Yeni Şafak'a salvo!

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Yeni Şafak'ın dünkü manşetini çok sert dille eleştirdi.

GAZETECİLER.COM - Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, bugün köşesinde Yeni Şafak'ın dünkü manşetine çok sert eleştiri getirdi. Gazetenin dün manşetinde yer alan "Genç subaylar Balyozcu'dan rahatsız!" başlığını ve haberini eleştirel bir okuma ile değerlendiren Yılmaz, ardından bu başlığın hedefinin ne olabileceğini de analiz ediyor.

İşte Mehmet Y. Yılmaz'ın Yine 'genç subaylar' meselesi başlıklı yazısından çarpıcı bir bölüm:

Ergenekon Davası'nın soruşturma sürecinde en çok tartışılan ve sonra dosyaya da giren konu Cumhuriyet gazetesinin bir manşetiydi: "Genç subaylar rahatsız!"

Dün benzer bir başlık, Yeni Şafak'ın manşetinde üç satır kaplamıştı: "Genç subaylar Balyozcu'dan rahatsız!"

Haberin spotunda şöyle yazılıydı: "YAŞ'ta, Balyoz sanıklarının rütbelerinde kalması ihtimali, terfi bekleyen subayları rahatsız etti. Şüpheli personelin ihracını savunan emekli askeri savcı Tarımcıoğlu, 'alt kademedeki subaylar için büyük sorun' dedi."

Haberi okudum, kaç tane "genç subay" ile konuşulup bu sonuca varıldığı hiç anlaşılmıyor. Ordu içinde genç subayların nabzını tuttuğunu düşündürebilecek herhangi bir kaynak da yok.

Tek kaynak emekli bir askeri savcının söyledikleri ki o da pek genç sayılmaz.

Acaba gelecekte Balyoz Davası'na bağlanabilecek bir davanın kanıtlarından biri olarak bir dosyaya girecek mi, merak ediyorum.

Haberin üslubu, içeriği bir tek amaç taşıyor: Orduyu içeriden karıştırmak.

TSK komuta kadrolarını ve YAŞ'ı etki altına alarak daha yargılanıp, haklarında mahkûmiyet hükmü verilmemiş subayları ihraç ettirmek ve peşin bir cezaya tabi tutmak.

Böylece mahkeme sonucunda beraat bile etseler cezalandırmış olmak.

Çok ciddi bir iç güvenlik sorunu yaşarken ordunun böyle karıştırılmak istenmesinden nasıl bir yarar umuyorlar, onu da ayrıca merak ediyorum.

Mehmet Y. Yılmaz'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları