Hürriyet yazarından necefli maşrapa raporu

"...yayına kanal yöneticisi, büyük Türk mütefekkiri Yiğit Bulut bağlandı ve "necefli maşrapa" hamlesini yaptı"

GAZETECİLER.COM - Cuma akşamı TSK'nın komuta kademesinin istifasının henüz dumanının tüttüğü saatlerde, Habertürk'te Mehmet Altan ile gündemi değerlendiren Ece Üner'e "normal yayına dönüyoruz" uyarısı yapan Habertürk genel yayın yönetmeni ile köşesinde dalga geçen Hürriyet yazar Kanat Atkaya, necefli maşrapa raporu yayınladı.

İşte Atkaya'nın köşesinden o satırlar:

"...yayına kanal yöneticisi, büyük Türk mütefekkiri Yiğit Bulut bağlandı ve "necefli maşrapa"(*) hamlesini yaptı:
"An itibariyle normal yayına dönüyoruz. Haberi uzatmanın manası yok. Türk halkı değerlendirecektir bu istifaları ve neticelerini. Başbakanımızın Dolmabahçe'de düzenlediği toplantıyı hatırlatmak isterim diğer kanal yöneticilerine de. Haberi verdik, tamam."

(...) Fakat haber "dünyanın her yerinde büyük" türdendi ve o sırada gelişmekteydi. Yine de kendi tercihidir tabii, saygıyla karşılamak gerekir, falan fişman...

Yine de bu "necefli maşrapa" hamlesi içimdeki "RTÜK'ten çok RTÜK'çü" şahsı omzundan dürtmüş oldu.
Hemen diğer kanallardaki duruma bakıp bir rapor hazırlamaya karar verdim.
Raporun özeti şu Yiğit Bey: "Merak edecek bir durum yok. Kendini bilmez birkaç haber kanalı dışında kimsenin umurunda bile olmadı. Kimse yayın akışını değiştirmedi. Rahat olun yani..."

Mesela Show TV'de 24 saatin 8 saatinde olduğu gibi "Yaz Sürprizi" vardı ki; bu kadar yayınlanan bir program sürpriz niteliğini de kaybediyor.
Yine de yaz konserine gidecekseniz bir muska takmanız gerekiyor, onu öğrenmiş oldum: "Ajda büyüledi... Üstüne Hadise büyüledi... Yetmedi Serdar efsunladı... Demet seyircilere davul tozu ve minare gölgesi yolladı..."
TRT'de "Gez Göz Arpacık" diye bir program vardı ama endişeye mahal yok; militarist bir yaklaşım söz konusu değil. Gezi programı, "Yozgat/Kadışehri" tanıtılıyordu.
Kanal D'de "Koruyucu" diye bir film vardı. Konusu şöyle: "Büyük bir kazada ekibini kaybeden efsanevi kurtarma yüzücüsü Ben Randall, sahil güvenlik için cankurtaran yetiştiren bir okula eğitmen olarak gönderilir."
Bir askeri tayin söz konusu tabii ama YAŞ'ı bağlayacak gibi durmuyor; "Filim icabı..."

Kanal 7 işini garantiye alıp Kemal Sunal'a yüklenmişti: "Orta Direk Şaban."
Flash TV'de Cüppeli Hoca'yla Sohbet, Samanyolu TV'de "Ve İnsan Aldandı" adlı drama vardı (İnfo tuşuna basınca konuyu okuyoruz: Şeytan ile insanın amansız mücadelesi.)
Beyaz TV'de "Fırtınadan Sonra" vardı ama onun da gündem rüzgârlarıyla alakası yok, "ekşın tarzı" bir film.

Haber kanallarının çoğu da "normal" akıştaydı.
Kanal 24 vizyon filmlerine, CNN Türk şok Göltürkbükü dosyasına abanırken, TGRT haber "Futbol Özel" konumundaydı.
Geçerken gördüm, Habertürk'te de futbol skandalı konuşuluyordu.
Yani Yiğit Bey, her kanal Dolmabahçe'den kendince dersini çıkarmış, müsterih olunuz.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor