Hürriyet yazarı MİT skandalını yazdı

Sedat Ergin, geçtiğimiz ay gündeme gelen MİT'in gazetecileri sahte evraklar hazırlayıp dinlemesi skandalını bugün köşesine taşıdı.

GAZETECİLER.COM - MİT'in ünlü gazetecileri yasal olmayan ve belgede sahtecilik yaparak dinledikleri skandalda soruşturma izni Erdoğan'a takılmıştı. Hürriyet yazarı bugün bunu köşesine taşıdı.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, geçtiğimiz ay gündeme gelen MİT'in gazetecileri sahte evraklar hazırlayıp dinlemesi skandalını bugün köşesine taşıdı.

Ergin, MİT'in hukuksuz yollardan gazetecileri dinlemesinin skandal olmasının yanında Başbakan Erdoğan'ın da bu hususta MİT'in soruşturulmasına izin vermemsini ayrı bir skandal olarak değerlendirdi.

İşte Sedat Ergin'in bugünkü yazısının bir kısmı:

MİT'le ilgili dinleme skandalı nasıl kapatıldı

MAYIS ayının son günlerinde Vatan gazetesinde çıkan bir haber çok dikkatimi çekti.

Ancak o sırada başlayan Taksim Gezi Parkı direnişi ve sonrasındaki hadiselerin ön plana geçmesi nedeniyle bu haberle istediğim gibi ilgilenemedim.
Haber, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir grup gazeteci ve köşe yazarını mahkemeye sahte isimler göstermek suretiyle dinlemeye alan MİT görevlileri hakkında soruşturma açılmasına izin vermediğini anlatıyordu.

* * *
Önce bu dinleme skandalının mağdurlarını hatırlayalım. Çoğu, dinlemelerin büyük bölümünün yapıldığı 2008-2009 arasındaki bir yıllık dönemde Taraf gazetesinde görev yapan ve kamuoyunda tanınan gazeteciler; Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Amberin Zaman, Markar Eseyan ve Mehmet Baransu gibi. Aynı yöntemle dinlemeye alınan Mehmet Altan ise o dönemde Star gazetesinde başyazar.
İlk kez Taraf gazetesinin geçen yıl ortaya çıkarttığı bu dinleme skandalı, MİT'in söz konusu gazetecilerin telefon numaralarını yabancı uyruklu farklı kişilere aitmiş gibi göstererek mahkemelerden dinleme izni aldığını belgeleriyle kanıtlıyordu. MİT'in İstanbul Bölge Başkanlığı, örneğin Ahmet Altan'ın telefon numarasını "Caşit" adındaki bir yabancı şahsa ait göstermişti. Amberin Zaman için "Demi", Mehmet Altan için "Pastör" gibi sahte isimler kullanılmıştı.

Sedat Ergin'in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz. 

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın