Hürriyet ve Sabah'ın gözünün yaşına bakmadı!

Fatih Altaylı Hürriyet'e hem de Sabah'a çaktı lafını. Deyim yerindeyse ikisin de gözünün yaşına bakmadı.

GAZETECİLER.COM - Türkiye'nin yeni medyası tartışmaları peşinden Amiral Gemisi kim sorusunu da doğurdu. Eski medyanın Amiral Gemisi olarak anılan Hürriyet'e alternatifler çıkartken, Sabah, pazar günü yazarı Rasim Ozan Kütahyalı tarafından yeni medyanın amiral gemisi ilan edildi.

Fatih Altaylı ise 3 yaşını dolduran Habertürk gazetesinin 300 bin satıyor olamasından, haberciliğine getirdi sözü ve hem Hürriyet'e hem de Sabah'a çaktı lafını. Deyim yerindeyse ikisin de gözünün yaşına bakmadı.

BAŞARIMIZI DİĞER GAZETELERE BORÇLUYUZ

"Aslına bakarsanız imkânsızı başaran biz değiliz, diğer gazeteler. Başarımızı onlara borçluyuz.

Uzun yıllar boyunca hükümet kurup hükümet devirmeyi, siyaseti manipüle etmeyi, basın gücü üzerinden ekonomik çıkar sağlamayı gazetecilik diye okura yutturunca, bunları en iyi yapan kendini amiral gemisi zannedince gerçek bir gazetenin gelip kısa sürede okurun gözünde hızla yer edinmesi kaçınılmazdı.

AMİRAL GEMİSİ 4 GÜN SONRA MANŞET YAPTI

Kendini amiral gemisi diye hâlâ yutturmaya kalkışanların gazetecilikten ne kadar uzak olduklarını anlamak için düne bakmak bile yeter.

Habertürk'ün günler önce gündeme taşıdığı ve bunun sonucunda bakanlığın hemen harekete geçip sorumlulardan 4'ünü görevden almasından 4 gün sonra, kendini amiral gemisi zannetmeye devam eden gazete, dün okurla ve haberle alay edercesine Pozantı'da olan biteni manşet yapmıştı.

AMİRALİN GEMİSİ BAŞKA AMİRAL GEMİSİ BAŞKA

Altaylı Sabah'ı "yeni medyanın amiral gemisi" ilan eden Kütahyalı'yı da unutmadı.

"Hürriyet'in etkinlik ve gazetecilik olarak uğradığı zaaflardan ötürü, bazıları kendini yeni amiral gemisi ilan ediyor. Amiralin gemisi olmak başka şeydir, amiral gemisi olmak farklı şey. Önce bunu öğrensinler."