Hürriyet Türk polisine neden düşman?

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna yazısında Hürriyet gazetesi Türk polisine neden düşman oldu? diye sordu.

GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, köşesinde Hürriyet gazetesinin Gezi Parkı olaylarıyla ilgili haberlerini ve köşe yazılarını yorumladığı yazısında Hürriyet gazetesi Türk polisine neden düşman oldu? diye sordu. 

"Gezi Parkı muhabbetiyle CNN, Bild, Der Spiegel, Reuters, BBC'yle öyle kol kola girdiler ki, adeta 'Türkiye Amerikalılarındır', 'Türkiye Almanlarındır', 'Türkiye İngilizlerindir' demeye getirdiler." diyen Tuna köşesinde şunları yazdı: 

BU CANHIRAŞ GAYRET NİÇİN?

"Bolu'da vaktiyle yapılan otoyol nedeniyle kesilen birkaç ağaç üzerine, 'Kese kese ilerliyorlar' manşetini atacak kadar gözleri neden döndü?

Ağaçlara düşkünlüklerinden olsa, bırakın Koç Üniversitesi için yok edilen ormanı, Malatya'da CHP'li Arguvan Belediyesi işyeri ve yol yapmak için daha yeni 60 ağacı kesti, neden tek kelime etmediler?

CNN International muhabiri bir dallamanın gözüne su kaçtı diye ah-u vah ettiler; Türk polisine ateş edildi, molotof fırlatıldı, üst geçitten kayalar atıldı görmezlikten geldiler?

POLİS AYAĞINI ŞÖYLE UZATTI DİYE ...

Bir polis, uyarılara rağmen direnen birine ayağını şöyle uzattı diye 'Polisten uçan tekme' manşetini attılar.

Türk polisine bu kin, bu öfke, bu hınç niçin?

Polisi aşağılamak için önce 'Karanfile saldırdılar' dediler, sonra yaptıkları haberin randımanını toplamanın şehvetiyle 'Taksim'de karanfilli protestoya müdahale dünya basınında' manşetini attılar.

Bu işbirlikçi gazete, bu Ergenekon'un amiral gemisi, bu 28 Şubat'ın sivil generallerinin yayın organı polisin vaktiyle yargısız infazlarını alkışlayıp Demirel'in 'polisin elini soğutmayın' sözünü yere göğe sığdırmadı mı?

KCK tutuklamaları sırasında Kürt belediye başkanlarının ellerine kelepçe vurulurken polisi göklere çıkaran bu gazete, Kürt-Türk barış sürecinde neden polisi yıpratmak için her fırsatı değerlendirmeye başladı?

'Göstericiler polisi püskürttü' yollu bir tavırla, polisi işgal kuvvetleri gibi gösterme gayretlerinin altında ne var?

Neyin teminatı karşılığında yasadışı (ve taşeron) bir örgüt mevkutesi gibi 'militan ve hasmâne' bir dil kullanmaya başladılar? 


Salih Tuna'nın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz. 

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın