Hürriyet muhabiri 1'i 1000 yaptı!

Hürriyet muhabiri haberinde 1 TL'yi 1000 TL yaptı. Habere konu olan isim ise isyan etti...

Hürriyet muhabiri haberinde 1 TL'yi 1000 TL yaptı. Habere konu olan isim ise isyan etti...

Bugün saat 11.00'de açılan TBMM'nin 90. yılında 90 belge adlı sergi tam 9 bin kırmızı beyaz toptan oluşan bir dekorla açıldı.

Gösterinin tasarımına imza atan sanatçı Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kavukçu idi.

Doç. Kavukçu hem böyle bir gösteriye imza atmış olmaktan dolayı gururlu hem de basında sergi ile ilgili bir haberden dolayı oldukça kırgındı.

Hürriyet muhabiri Süleyman Demirkan'ın haberinde bu etkinlikte yer alan topların tanesinin 700 TL olduğu, nakliyesi ve diğer masrafları ile yaklaşık olarak 1000 TL'ye geldiği iddia ediliyordu. Bu hesaba göre balon süslemesinin toplam maliyetinin 9 milyon lira olduğu öne sürülüyordu.

Doç. Dr, Mehmet Kavukçu, Hürriyet'in 1'e bin kattığını belirterek, "Söz konusu toplar plastik toplar. Bunların maliyeti de çok değil. Fiyatı 1 TL. Bu kadar cahilce bir haber yapılabilir" dedi.

Bunun işin bir boyutu olduğunu belirten Kavukçu, "Bu işi maddi bir karşılık gözeterek yapmadık. TBMM'nin kuruluş yıldönümü onurunu düşünerek bu projeyi hazırladım. Ama işin bir de sanatçıya verilen değer boyutu var. Sanatçının emeğine fiyat biçildiğini gösteriyor bu mantık. Sanatçıya bu gözle bakmak, emeğinin karşılığını böyle sorgulamak yanlış. Ama zaten haber başlı başına iftira rakamlardan oluşmuş" dedi.

Haber 7