Hürriyet Medya Towers'a böyle veda etti

İçinde Türklerin çalıştığı, Türkçe gazete ve dergiler yayınlanan bir binanın adı neden "medya towers" oldu, hiç bilemedim.

GAZETECİLER.COM - Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, 20 yıldır çalıştığı Hürriyet Medya Towers'tan ayrılığını yazdı.

İşte Yılmaz'ın "Böylece bir devrin sonuna geldik" dediği o yazısından çarpıcı bir bölüm:

ZATEN BEN KİM DİNLİYOR Kİ?

Hürriyet Medya Towers yakında yıkılacak ve yerine son yılların modasına uygun olarak "rezidans ve alışveriş merkezi" yapılacak.

İçinde Türklerin çalıştığı, Türkçe gazete ve dergiler yayınlanan bir binanın adı neden "medya towers" oldu, hiç bilemedim. Herhalde daha "havalı" bulunuyor, binalara böyle İngilizce isimler koymak. Bir-iki sefer bunu yazdım ama beni zaten kim dinliyor ki bu konuda da dinlesinler!

TEMELİNDE 2,5 LİRAM VAR

Bu binanın temelinde bir adet 2.5 lira metal param var. Temel atma törenine gelirken eskiden Koçman çiftliğinin bulunduğu bölgede otomobilimiz çamura saplandığı için geç kalmıştık. Temele atılacak altınları rahmetli Ergil Tezerdi Ağabey ve Hulki İlgün Ağabey kaptığı için ben de cebimden çıkarıp bir 2.5 lira atmıştım.

Bu binada çok anım var. Cağaloğlu'ndaki Hürriyet binasında, bu kulelerin mimarı Aydın Boysan'a "yeni binada neler olsun isterdik" diye anlatmamızın üzerinden yıllar geçti.

HÜRRİYET MİLLİYET'İN ESKİ BİNASINA TAŞINIYOR

Hürriyet şimdi Milliyet'in eski binasını yeniledi, oraya taşınıyor. Dergilerimiz ise bu kez bir başka "towers"ta, Trump'da yayımlanacak.

Bir kez daha sapasağlam bir binanın yıkıldığına tanık olacağız. Yıkmaya ve yeniden yapmaya ne kadar meraklıyız. Bir araştırmada okumuştum, Ankara'daki bina stoku 50 yıl içinde üç kere yıkılıp, yenilenmiş. Ben bu araştırmayı okuduktan sonra dördüncü tura dönüldü mü bilemiyorum.
Geri kafalı değilim, yeni şeyler elbette yapılmalı. Ama Madrid'de, Roma'da neredeyse yüzyıllık binalarda faaliyet gösteren gazeteleri görünce kıskanmıyor da değilim. (...)

İKİTELLİ PLAZALAR DÖNEMİ BÖYLECE BİTTİ

Böylece 20 yıl süren "İkitelli plazalar dönemi" kendi hesabıma kapanıyor.

Ve doğrusunu isterseniz artık işe metro ile gidip gelebileceğim için mutluyum, bu binadaki hiç unutamayacağım anılarım benimle olacak nasıl olsa!