Hürriyet Balyoz'u nasıl haber yaptı?

Sorduğu soruya soruyla karşılık alan Ahmet Hakan köşesinde hangi Hürriyet yazarını övdü? İşte Ahmet Hakan'ın kaleminden o yazar...

Hafta sonu Taksim'de tüm kulüplerden taraftarların Galatasaray'ın Tek Yumruk grubunu desteklemek için gerçekleştirdikleri renkli protestosunun Sabah, Zaman, Yeni Şafak, Star, Bugün, Akit gibi gazetelerde yer almamasından duyduğu rahatsızlığı geçen günlerde köşesinde yazan Ahmet Hakan  "Tayyip Bey kızmasın diye haber mi saklanıyor?" demişti.

Ahmet Hakan'ın sorusuna soruyla gelen karşılığı köşesine taşıdı:

"Ama sizin gazetede de Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen Balyoz belgeleri hakkında haber yapmadı. Söyle bakalım Ahmet Hakan, sizin gazete kimi kızdırmaktan korktu?"

İyi bir soruydu. Fakat... Sorunun cevabını benden önce Hürriyet verdi.

BALYOZ BELGELERİNİ TAM SAYFA  ANALİZ ETTİ

Hürriyet, geçtiğimiz gün, Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen Balyoz belgeleriyle ilgili olarak süper aydınlatıcı bir yorum-haber yayınladı.
Hem de tam sayfa...

Yorum-haberin altındaki imza, yazdığı onlarca Balyoz yazısı sayesinde "Tarafsız Balyoz uzmanı" sıfatını bileğinin hakkıyla kazanmış olan Sedat Ergin'e aitti.
Sedat Ergin, yine o meşhur kılı kırk yaran titizliğiyle yaklaşıyordu olaya. Ne ortaya çıkan belgelerin değerini düşürüyordu, ne de abartıyordu.
Mesafeli, ölçülü, temkinli bir yaklaşımla belgelere nasıl yaklaşılması gerektiğini ortaya koyuyordu.

Fazlasına da, eksiğine de işaret ediyordu. Bir tür "aklı karışıklar için kılavuz" niteliğindeydi o yorum-haber."

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.