HSYK göstere göstere doksana golü çaktı

Yargıdaki depreme en ilginç yorumlardan biri Şamil Tayyar'dan geldi... O da işin yargı-iktidar kısmını yazdı...

GAZETECİLER.COM - Türkiye'yi sarsan yargıdaki depremin bir diğer yönü var. Bu olay HSYK ile iktidar arasında bir maça sahne oldu...
Ve HSYK, göstere göstere doksandan golü taktı...
Bu kanaatte olan kişi Star yazarı Şamil Tayyar...
Bakın neler yazıyor;  

Sevgili Şamil Tayyar; bu yazıyı yazmadan önce keşke Adalet bakanı Müsteşarı ile görüşseymiş…
O zaman; Erzurum’da özel yetkili dört savcının görevden alınacağına ilişkin konunun, gündemde olmadığını, bir üyenin verdiği önerge ile gündeme alındığını öğrenecekti..
Ve o zaman eminim; “hukukta hile” yoluna başvuranları eleştirecekti sadece…

A.B.O.



Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, oylamaya katılarak hukuksuzluğu meşrulaştırdı. Geçen yıl temmuz ayındaki HSYK toplantısında Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı ve davaya bakan hakimlerle ilgili  görevden alma taleplerini “toplantıya katılmayarak” bloke eden irade, bu kez ortalıkta yoktu.

HSYK, futbol tabiriyle, öyle karamboldan falan değil, göstere göstere doksandan golü lamba gibi çaktı. Artık geçmiş olsun. Erzincan’daki Ergenekon soruşturması iğdiş oldu. Bu bir yeni Ferhat Sarıkaya hadisesidir.

Daha vahimi, Ergenekon davası ve soruşturması, daha güçlü şekilde baskı altına alınmıştır. Bakalım orada ne gibi sürprizlerle karşılaşacağız.

Hükümete de lafım şudur; siz biraz daha oyalanın, parmak hesabı yapın, yargı reformunu unutun. Haberiniz olsun, atı alan Üsküdar’ı geçiyor.

Şamil Tayyar'ın yazısının