Hıncal Uluç'un görmediği olay

Uluç, 72 yaşında. Ölüm fikriyle barışık olmadığı için olsa gerek, hiç ölmeyecekmiş gibi bir muhterislikle yaşıyor ve öyle de yazıyor.

GAZETECİLER.COM - "Hıncal Uluç bana zamanında hem köşesinden hem de bizzat destek vermiş, yardımcı olmuş bir meslek büyüğüm. 'Hıncal Abi' diye hitap ettiğim ve sevdiğim bir meslektaşım." diyen Akşam yazarı Nagehan Alçı "o yazıyla ilgili süzgeçsiz duygularımı ancak şimdi, dört günün ardından seslendirebiliyorum..." sözleriyle devam etti.

"Salt aykırı olmanın pek bir makbul olduğu, ancak aykırılığın en zayıf halkalar üzerinden yapılabildiği bir medya düzeni burası. Oh ne ala! Vur arkasında kimsesi olmayana! Vur faturasını ödetmeyecek insanlara! Vur arka bahçesinde kabadayısı olmayan kadınlara! Gelsin üç beş eleştiri, şöhretine şöhret kat, sonra da devam! Olur mu böyle şey? Bayanlar, baylar Hıncal Uluç'un o malum yazısından sonra ellerimizi vicdanlarımıza koyup soralım: İnanmadığı muhafazakar değerler üzerinden popülizm yapan bir yazarı yaşatmaya devam edecek miyiz? Onu da Oktay Ekşi gibi vicdanlarımızın değil otoritelerin susturmasını bekleyecek miyiz? Yoksa?

ULUÇ ÖLÜM FİKRİYLE BARIŞIK DEĞİL

Uluç, 72 yaşında. Ölüm fikriyle barışık olmadığı için olsa gerek, hiç ölmeyecekmiş gibi bir muhterislikle yaşıyor ve öyle de yazıyor. Son zamanlarda bariz bir 'kötülük hastalığı'na tutuldu. Unutulmamak ve konuşulmak için yapabileceği her kötülüğü, her şeytanlığı, her ama her 'aykırılığı' yapıyor...

"Ben bazı yazarlar gibi Uluç'un kendi hayatında muhafazakar mı liberal mi olduğuyla ya da kiminle yanak yanağa poz verdiğiyle ilgilenmiyorum" diyen Alçı yazısını "bu yazarı artık senin, benim, bizim, kısacası vicdanı olan herkesin susturması gerektiğini söylüyorum!" diyerek tamamladı.

Alçı'nın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.