Hıncal Uluç'tan taraftarlara: 'Hayvanlar'

Uluç köşesinde spor arenalarını "hayvanat bahçesi"ne, taraftarları da "hayvan"a benzetti.

GAZETECİLER.COM - Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugünkü yazısı ile Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarını çıldırtacak. Çünkü Uluç köşesinde spor arenalarını "hayvanat bahçesi"ne, taraftarları da "hayvan"a benzetti.

Bugün Abdi İpekçi'de oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray kadınlar basketbol maçını konu aldığı yazısında FİBA'nın iki takım taraftarlarının maça gelemsine izin verdiğini ancak Federasyonun aldığı kararlar yüzünden taraftarların daha önce yan yana gelemediğini yazan Uluç, "FİBA'ya 'efendim bunlar hayvan.. Bir araya gelemezler' diyemiyoruz. Ağır mı kaçtı?. Kimse böyle bir şey demesin.." yazdı.

İşte Uluç'un köşesinden kulüp yöneticilerine ve spor bürokrasisine yüklenirken taraftarları çıldırtacak yazısından bir bölüm:

FİBA'YA BUNLAR HAYVAN DİYEMİYORUZ

"Bizim Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Cumhuriyeti, İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fenerbahçe ve Galatasaray Başkan Yönetimleri olarak bir araya oturmalarını yasakladığımız insanları, FIBA, Uluslararası Basketbol Federasyonu bir araya getiriyor da ondan.. FIBA'ya boynumuz kıldan ince..
"Efendim bunlar hayvan.. Bir araya gelemezler" diyemiyoruz.
Ağır mı kaçtı?.
Kimse böyle bir şey demesin..

OKULLAR OLMASA MAARİFİ NE GÜZEL YÖNETİRDİM

Bu ülkede adı büyük kulüplerin kendi küçük yöneticileri, kişisel rahatları bozulmasın diye, böyle haince bir kararı alıyorlar.. Bu kararı Federasyon Başkanları kabul ediyorlar.. Başında üstelik bir de "Bakan"ın olduğu spor teşkilatı aynen onaylıyor..
"Okullar olmasa Maarifi ne güzel yönetirdim" diyen geçen yüz yıl bakanına rahmet okutan karar uygulanıyor..

..Ve bu uygulamaya, o kararla maç izleme hakları gasp edilen taraftarlar ve gurupları "Gık" demiyorlar. Onlar da kabulleniyor..

BUNUN ANLAMI BUNLAR HAYVAN DEMEK DEĞİL Mİ?

Şimdi bunun anlamı "Bunlar insan değil, ayni mekânda maç seyredemezler" demek değil mi?.
Bunun anlamı "Bunlar hayvan" demek değil mi?. Gerek kulüpler, gerek güvenlik güçleri, sportif dilde adları holigan olan üç beş hayvanla baş edemediğimiz, hatta kendi oy potansiyelimiz uğruna el altından beslediğimiz için iş giderek azdı.

İNSAN HAYVANLAŞIRSA ÖNLEM YETMEZ

Bunun üzerine aldığımız önlemlerle spor arenaları hayvanat bahçesine döndü. Parmaklıklar, tel örgüler, ağlar..
İnsan hayvanlaşırsa, önlem yetmez.
Çözümü "İnsana gibi davranma" dönüşümünde arayacağımıza, kolayı seçtik.
"Yasak" devri başladı..
Bu ülkenin başbakanı bas bas bağırıyor günlerdir..
"Cezalar şahsidir" diye..
Cezalar şahsi ise, üç beş hayvan yüzünden ben niçin cezalandırılıyorum?.. Benim maç seyretme hakkım niye elimden alınıyor?. Bunu Adalet Bakanı, bunu İçişleri Bakanı, bunu Spor Bakanı yanıtlarlar mı?.
(...)
Dilerim bugün "İnsanlar" kazanır, hayvanlar ve hayvan muamelesi yapanlar değil!..