Hıncal Uluç'tan eski patrona vefa

Dinç Bilgin'e saldırmak için fırsat kollayanlar var sanki.. Ne bitmez tükenmez bir kin, nefret, ya da takıntıdır anlamam mümkün değil..

GAZETECİLER.COM

"Durmuş saat bile günde iki kere doğru zamanı gösterir" denir ya Hıncal Uluç bazen günde 3 kere de doğruyu yazabiliyor...
Bugünkü yazılarından birinde olduğu gibi...
Dinç Bilgin'i (eski patronu) övmüş (aslında hakkını teslim etmiş) bugün...
Medyada halen kin ve nefretle üstüne gidiliyor oluşunu eleştirmiş...
Bakın nasıl...


Bayram Gazetelerine dönebilir miyiz?.

Dinç Bilgin'e saldırmak için fırsat kollayanlar var sanki.. Ne bitmez tükenmez bir kin, nefret, ya da takıntıdır anlamam mümkün değil..
Dinç Bilgin tanıdığım en iyi gazetecilerden biriydi. Dikkat edin "Gazete patronu" değil, "Gazeteci" diyorum.. Ercan Arıklı da öyleydi. Keşke patron olmasalardı da, mesleğe gazeteci olarak girip o basamaklarda yükselselerdi. İkisi de bugün mesleğin unutulmaz Genel Yayın Müdürleri arasında yer alırlardı.
Ben Dinç Bey ve Ercan kadar mesleğe meraklı, dünyadaki gelişmeleri bu kadar yakından izleyen, gazeteciliği her gün ders gibi çalışan iki adam daha görmedim..
Dünya medyasını yakından takip eder, gelişmeleri, değişmeleri izler, meslekle ilgili bir kitap nerde çıkmışsa, buldurur, getirtir, okurlardı..
Bu birikimleri yönettikleri yayınlara yansıdı. Bilgin gazete, Ercan dergi dünyasında en çarpıcı yayınlara imzalarını attılar. Bilgin'in gazeteleri, Ercan'ın dergileri okul oldu. Her iki okuldan da sayısız gazeteci yetişti. Bugün meslekte, dergi, gazete nerde önemli biri varsa, büyük olasılıkla bu iki rahle-i tedrisin birisinden geçmiştir.
Dinç Bey, ataktı da.. Henüz dünyada bile tek tük örnekleri varken İzmir'de Yeni Asır'ı tümüyle bilgisayar sistemi ile çıkarmaya karar veren ve bunu bir günde uygulayan adamdır.
Dinç Bey, insan olarak da tanıdığım en iyilerden biridir.

Hıncal Uluç'uz yazısının tamamını