Hıncal Uluç yine NTV'ye çaktı!

Olup bitenden NTV Ana Haber sunucusunun da, Van Savcısının da haberinin olmadığı.. Ekranda gördüklerimin ve dinlediklerimin ortaya çıkardığı sonuç bu..

GAZETECİLER.COM - "NTV bunu, "Son Dakika" diye değil, "Alt Yazı" diye geçtiğine göre, haber saatler evvel gelmiş televizyona, ama ne ana haber sunucusunun haberi var, ne Van Savcısının.. "

Bu satırlar Sabah yazarı Hıncal Uluç'un bugünkü köşesinden: Sorumlular ülkesi olacak mıyız?.. diye sordu Uluç kendine özgü noktalama işaretleriyle. 

Salı akşamı.. Ertekin'de oturuyoruz. Ekranda NTV Ana Haberleri var.. Sunucu kız, Van Cumhuriyet savcısı ile konuşuyor.
Konu, çöken yüze yakın binanın altında kalıp hayatını kaybeden yüzlerce insanın hesabını kimin nasıl vereceği..
NTV sunucusu soruyor..
"Sorumluların cezası ne olacak?."
Savcı yanıtlıyor..
"Sorumlular hakkında dört tür ceza davası açabiliriz. Taksir, bilinçli taksir, olası kasıt ve kasıt.. Bunların hangisi olacağına karar vermek için bilirkişi raporunu beklemek gerek.. "
"Ne zaman hazır olur, bilirkişi raporu?.. "
"Kısa zamanda hazırlanacağını umuyorum.. "
Seyirci için hiç bir şey ifade etmeyen bir konuşma bu..
Bu sırada, ekranın altından alt yazıyla haberler geçiyor. Gözüm takılıyor..
"Bilirkişi raporu tamamlandı. Çöken binalarda kötü malzeme kullanıldığı, deprem yönetmeliğine aykırı inşaatlar yapıldığı belirlendi.. "
NTV bunu, "Son Dakika" diye değil, "Alt Yazı" diye geçtiğine göre, haber saatler evvel gelmiş televizyona, ama ne ana haber sunucusunun haberi var, ne Van Savcısının..
"Efendim şu anda alt yazı geçiyor. Rapor tamammış. Malzemede, inşaatta ve denetimde kusurlar varmış" demiyor sunucu..
Sorduğu sorunun üzerinde dahi durmuyor..
Savcının Bilinçli Taksir, Olası Kasıt dediği kavramların bir haber bülteni içinde açıklanması mümkün değil.. Doktrinde hala tartışmalı konular bunlar. Hukuk uzmanlarının katıldığı açık oturum gerek.. Her ülke ceza yasasının kendine göre yorumu var, çünkü. Benim ekran başındaki sıradan vatandaş olarak beklediğim, suçlunun hangi maddenin neresine göre cezalanacağı değil, muhtemel suçlarının ceza sınırları..

Olup bitenden NTV Ana Haber sunucusunun da, Van Savcısının da haberinin olmadığı.. Ekranda gördüklerimin ve dinlediklerimin ortaya çıkardığı sonuç bu..

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor