Hıncal Uluç, Cengiz Semercioğlu için ne diyor?

"Kadın" deyince aklına "seks"ten başka bir şey gelmeyen, "Cengiz Semercioğlu" denildiğinde de okurunun aklına "seks" getiren

ADNAN BERK OKAN

"Samimiyet"...
İşte günümüzde "anlamını" da "değerini" de yitirmiş en soylu duygulardan biri...
Yok artık...
Bitti...
Neredeyse cümle alem ne, "olduğu gibi görünüyor"; ne de "göründüğü gibi oluyor"...
Herkes, şartlar neyi gerektiriyorsa öyle görünüp, şartlar neyi emrediyorsa öyle oluyor...
Neredeyse hiç kimse "KENDİ" değil...
İki somut örnek...
Ekmek parasını kadın ruhunu "Linç" ederek kazanan Cengiz Semercioğlu, "İzmir kızlarını en güzel anlatan" Cahit Külebi'nin "İzmir'in denizi kız, kızı deniz kokar" sözüne ısınamamışmış...
Neden mi?..
Çünkü...
O laf ona (Semercioğlu'na) hep erkek egemen bakışı çağrıştırıyormuş...
Günümüzde o laf masumiyeti değil, cinselliği öne çıkarıyormuş...
Vay be...
"Kadın" deyince aklına "seks"ten başka bir şey gelmeyen, "Cengiz Semercioğlu" denildiğinde de okurunun aklına "seks" getiren arkadaşın Cahit Külebi'ye yönelttiği eleştiriye bakar mısınız?..
Tam bir samimiyetsizlik örneği...
O halde asıl cevabı bir başka "samimiyetsiz" Hıncal Uluç'un köşesinden okuyun...


Denizi kız kokan İzmir!..

Cengiz kardeşim (Semercioğlu) "İzmir'in denizi kız, kızı deniz kokar" lafını beğenmeyen bendim" diye yazmış, geçen gün.. "Külebi de yazsa, bu lafa ısınamadım. Sıcak gelmedi.. Sempatik gelmedi" diyor..
Neden gelmemiş, onu da anlatıyor.. "Günümüz popüler kültüründe İzmir'in seksi kızlarını anlatmak için, herkesin diline yapışan bu laf bana hep erkek egemen bakışı çağırdı. Günümüzde bu laf masumiyeti değil, cinselliği öne çıkardığı için.."
Yani, nasıl yanılıyor Cengiz..
Bir defa "Popüler kültüre" asıl esir duruma kendisi düşüyor.. "Erkek egemen kültür" demek günümüzün en popüler lafı.. Arkanda ordu bulmak istiyorsan, kalk, erkeklere saldır.. "İzmir'in seksi kızları" genellemesi ne oluyor peki Cengiz?. İfaden, Türkçen, senin de ayni fikirde olduğun izlenimi vermiyor mu?. Ama asıl önemlisi Sevgili Cengiz, asıl önemlisi..
Laf cinselliği öne çıkarmıyor.. Eğer popüler kültürde, kasıtlı, bilinçli böyle bir anlam veriliyorsa, laftan değil, onu yanlış kullanan popüler kültürden nefret etmen, lafın arkasında durup, yanlış anlamla sömürenlere savaş açman gerekmez mi, gazeteci olarak..
Ama belli ki, sende cinsellik çağrıştırıyor, dizeler..
Nasıl ama nasıl yanılıyor, böyle düşünen, ya da düşünmek isteyenler..
"İzmir kızları", cinsellikleri değil, çağdaşlıkları ile "İzmir kızları"dır..

Hıncal Uluç'un yazısının tamamını