Hıncal bana efendiliğimi bozdurma!

Hıncal Uluç'la Can Ataklı arasındaki gazetecilik gergnliği tırmanıyor. Ataklı bugün Uluç'a zehir zembrek bir cevap verdi!

Hıncal Uluç ve Can Ataklı arasındaki gerginlik tırmanıyor. Hıncal Uluç, Vatan yazarı Can Ataklı için "Kalemini patronuna göre kullanır" diyince Ataklı'nın cevabı gecikmeden geldi. "Otur oturduğun yere Hıncal" 

 - (...) Hıncal, köşesinde benim kalemimi patronuma göre kullandığımı söylüyor. Eğer varsa ve yüreği yetiyorsa patronlarım adına kullandığım tek yazımı ya da tek konuşmamı çıkarıp gösterir.

Megalomanlıkta üstüne olmayan Hıncal, bütün patronların peşinde koştuğunu, ama kendisinin tüm teklifleri geri çevirdiğini söylüyor. Olabilir, bu patronların sorunu, o kadar teklif alıp kabul etmemek elbette kendi tercihi, ama asla bir üstünlük değil.

Hıncal farklı yazdığını söylüyor. Benim “Herkesi okuduktan sonra farklı yazıyor” cümleme takılmış belli ki.

Ama belki de artık yaşı gereği algılama yeteneği de körelmiş Hıncal'ın. Çünkü “herkes aynı şeyi yazıyor Hıncal farklı yazıyor” demiyorum ki. “Hıncal herkesi okuduktan sonra herkesten farklı yazıyor” diyorum. İkisi çok farklı.

Sonuç olarak şunu demek istiyorum:

Bak Hıncal, otur oturduğun yerde. Bana gazetecilik de yazarlık da öğretmeye kalkma. Bugüne kadar alçakgönüllük gösterdiysem kendine güven eksikliğinden değil, aldığım aile terbiyesinden ve yaşam biçimimdendir bu. Sakın kendini dev aynasında görüp de bana haddimi bildirdiğini ileri sürme.

Ayrıca Hıncal sakın unutma, benim ne utanılacak bir geçmişim, ne saklanacak bir yaşantım, ne şaibeye bulaşmış bir davranışım var. Gerçekleri bildiğin halde utanmadan bana “patronu için yazar” demekten başka malzeme bulamazsın.

İşte onun için Hıncal, bana efendiliğimi bir daha bozdurma.