Hillary Clinton'a Şener ve Şık soruları yağdı!

Hillary Clinton, CNN Türk'te internette sansür ile başta Nedim Şener ve Ahmet Şık olmak üzere cezaevindeki gazetecilerle ilgili soru yağmuruna tutuldu...

GAZETECİLER.COM
CNN Türk ekranlarında genç girişimcilerin ve aktivistleriyle buluşan ABD Dış İşleri Bakanı Hillary Clinton'a basın özgürlüğü soruları yağdı. Şirin Payzın'ın modere ettiği programda internette sansür ile başta Nedim Şener ve Ahmet Şık olmak üzere cezaevindeki gazetecilere ABD'nin nasıl baktığı soruldu.

Programda ABD Dış İşleri Bakanı Clinton'a Türk Amerikan ilişkilerinden çok Türkiye'nin gündemindeki Kürt sorunu ve basın özgürlüğü sorunları soruldu. İnternetteki filte uygulaması ve cezaevindeki gazeteciler için ile etapta diplomatik bir cevap veren Clinton soruların sürmesi üzerine "sizin gibi insanlar yetkililerin karşısına çıkmalı. Bu ses yükselmeli. Bu Türk demokrasisini de güçlendirir" dedi:

"bu alan benim anlayamadığım bir alan. Çünkü gerekli olduğunu sanmıyorum. Türkiye yeterince güçlü, bunu yapmak zorunda değil. Karakter olarak halk olarak güçlü, bütün fikirleri dinleyebilirler, bence sorun olmaz.

Bu konuları daha önce de konuştuk yine konuşacağız. Sizin gibi vatandaşların sesini yükseltmesi gerekiyor. Ben geliyorum iki gün kalıp gidiyorum. Demokrasinizde bazı mükemmilikten uzak noktalar olabilir. Bütün bunlara rağmen Türk demokrasisi bir modeldir. Nereden geldiniz nereye vardınız anlamında bir örnektir. Ama daha yol bitti demek değil. Bizim de hala aşmamaız gereken mesafeler var. Türkiye'nin gelecepini kendini bağlamış, paydaş olmuş insanlar, sizin gibi insanlar yetkililerin karşısına çıkmalı. Bu ses yükselmeli. Bu Türk demokrasisini de güçlendirir."

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor