Hiç kimseden çekmedi Uluç'tan çektiği kadar

Daha işe başladığı gün, bu işlerden ne kadar habersiz olduğunu gösteren Genel Müdür, bu utancı yaratanlara muhtemelen para ödülü

GAZETECİLER.COM

Orhan Veli, "Hiç kimseden çekmedi nasırından çektiği kadar" diyordu bir şiirinde Süleyman Efendi için...
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de "hiç kimseden çekmedi Hıncal Uluç'tan çektiği kadar..."
Bugün yine İbrahim Şahin var, Hıncal Uluç'un "hedef tahtası"nda...
Breh, breh, breh...
Yenilir, yutulur gibi değil...
Umarız genel müdür okumaz...
Umarız hiçbir görevli de götürüp önüne koymaz o yazıyı...
Çünkü...
Yazık olur İbrahim Şahin'in bir gününe yazık olur, dünyası kararır...
Şuraya bakar mısınız Uluç, Şahin için neler diyor...

Avrasya.. Ya da bir yayıncılık fiyaskosu..

TRT eğer yayıncılığın "Y"sini bilen bir Genel Müdür tarafından yönetilseydi, pazar günü Avrasya Maratonu'nun naklen yayınında görevli herkes, ama herkes, onlara bu görevleri verenler dahil, pazartesi sabahı işsiz kalmışlardı.
Bu kadar utanç verici bir yayıncılık yapanların işlerine güle oynaya devam etmelerine dünyanın hiçbir uygar ülkesinde izin verilmez.

Ne var ki, daha işe başladığı gün, bu işlerden ne kadar habersiz olduğunu gösteren Genel Müdür, bu utancı yaratanlara muhtemelen para ödülü ve plaket verecek "Hıncal Uluç, TRT'nin dağıttığı avantalardan yararlanamadığı için bizi durmadan eleştiriyor zaten" ithamlarını yineleyecektir.

Avrasya Maratonu'nun naklen canlı yayını tam bir televizyonculuk fiyaskosuydu.
Dünyanın en güzel kentinde (İtirazı olan var mı), dünyanın en güzel Boğaz'ını aşarak (İtirazı olan var mı), dünyada bir benzeri olmayan Kıtalararası parkurda koşulan (İtirazı olan var mı) bir maraton yarışını, gerek teknik, gerek sportif açıdan bu kadar çirkin, bu kadar yavan, bu kadar zevksiz ve bu kadar tahammül edilmez yayınlamanın hesabının verilmesi gerek.. Hele, bu yayın bir kamu kurumunca yapılıyor, yani o yayını yapanların tüm maaş ve ücretleri ve o yayının tüm masrafları bu ülke vergi vereni tarafından ödeniyorsa..

Uluç'un diğer yazılarını