'Her canlı ölümü tadacak' kavgası

Basın Odası 'Her canlı bir gün ölümü tadacaktır' tartışmasıyla karıştı. Nuray Mert ile Nazlı Ilıcak yine birbirine girdi...

GAZETECİLER.COM
NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası yine ateşli bir Nuray Mert-Nazlı Ilıcak polemiğine sahne oldu.

Siyasetin dini hassasiyetler üzerinden yapılmasını tartışan Basın Odası, CHP'li Binnaz Toprak'ın Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çeken sözlerini de masaya yatırdı. Toprak, Zincirlikuyu Mezarlığı'nın kapısında yazılı olan 'Her canlı bir gün ölümü tadacaktır' ayetinin her gün orada görmekten rahatsız olduğunu söylemişti. Bunun 'sinir bozucu' olduğunu söyleyen Toprak, Erdoğan'ın çıkışından sonra muhafazakar çevrelerden tepki görmüştü.

Milliyet yazarı Nuray Mert iktidarın bu noktadan CHP'ye yüklenmesini sahici bir temele dayanmadığını söylerken eleştirilerin zorlama olduğunu savundu. Toprak'ın sözlerinin çarpıtılarak hedef haline getirildiğini söyleyen Mert, "belli bir düşünce ve inanç sistemi içinden bakılmasını dayatamazsınız. O yazıyı ben severim ama bazı insanları ayet de olsa orada her gün görmekten rahatsız olabilirler. Daha seküler bir dünyadan bakabilirler olaya" dedi.

Sabah yazarı Nazılı Ilıcak, Mert'in sözlerine itiraz edince polemiğin fitili ateşlendi. Binnaz Toprak'ın sözlerini eleştiren Ilıcak, Nuray Mert'le sert bir tartışma yaşadı. Karşılıklı atışmalar bitmek bilmeyince programın moderatörü Sedat Ergin polemiğe müdahale etti. "Tartışmayı dini konulardan çıkaralım artık" diyen Ergin tarafları sakinleştirerek programa devam etti.