Hedefte Karamehmet var

Yoksa ulusal yamyamlar Onu yemek için gerektiğinde şeytanla bile işbirliği yapabilirler…

GAZETECİLER
 
Alfa ve TeliaSonera, Turkcell’deki hisselerini tek çatıda topluyor.
Mehmet Emin Karamehmet’in Turkcell’de kavgalı olduğu ortakları kendi aralarındaki sorunları çözerek güçlerini birleştirme kararı aldı. Rus Alfa ile İsveçli TeliaSonera, Turkcell’de sahip oldukları hisseleri kuracakları bir şirkette toplayacak. Yabancı ortakların payı yüzde 50.22’ye çıksa da karmaşık ortaklık yapısı nedeniyle Karamehmet yönetimi kaybetmeyecek
Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet’in, Turkcell’de kavgalı olduğu ortakları Rus Alfa ile İsveçli TeliaSonera güçlerini birleştiriyor. İki şirketten dün yapılan açıklamada, Altimo ve TeliaSonera’nın Turkcell İletişim ve Rus telekomünikasyon şirketi Megafon’daki doğrudan ve dolaylı hisselerini yeni kuracakları bir şirkete devretmek suretiyle bu şirketlerdeki hissedarlıklarını birleştirecekleri duyuruldu. Kurulacak olan şirketin hisse senetleri New York Borsası’nda işlem görecek. Anlaşmanın onaylanıp yürürlüğe girmesiyle Alfa ve TeliaSonera’nın Turkcell’de doğrudan ve dolaylı olarak kontrol ettiği hisselerin oranı yüzde 42.07’ye çıkacak. Geçtiğimiz günlerde VATAN’a konuşan Altimo Başkan Yardımcısı Kirill Babaev, geçen yıl Nadash ve Henri Services’e sattıkları yüzde 8.22’lik hisseyi de geri alabileceklerini açıklamıştı. Bu hisselerin de geri alınması halinde TeliaSonera- Alfa’nın Turkcell’deki doğrudan ya da dolaylı payı yüzde 50.29’a çıkacak. Ancak Turkcell İletişim’deki karmaşık ortaklık yapısı nedeniyle TeliaSonera- Alfa güçbirliği şirkette yönetimi ele geçiremeyecek.
Çünkü Turkcell İletişim’i, Turkcell Holding yönetiyor. Bu şirkette çoğunluk Çukurova Telecom Holding’in. Bu şirkette ise yüzde 51 hisse Çukurova Holding’e, yüzde 49 hisse ise Alfa Telecom’a ait. Bu nedenle en büyük hissedar olmamasına rağmen Mehmet Emin Karamehmet, Turkcell İletişim’de söz sahibi.
Bu arada Turkcell’de Çukurova Grubu’na ait yüzde 13.88’lik hisse Altimo’dan alınan borç karşılığında teminat olarak verilmişti. Altimo, Çukurova Grubu’nun borç ödeme konusunda temerrüde düştüğünü belirterek hisselerin mülkilyetinin kendisine intikalini sağlamak üzere Biritish Virgin Islands’da dava açmıştı. İlk kararın Altimo’nun lehine çıktığı davada taraflar son kararı bekliyor.
Rusya’nın üçüncü büyük GSM operatörü MegaFon’da Altimo’nun yüzde 25.1, TeliSonera’nın yüzde 33.4 hissesi var.
Anlaşma çevçevesinde Altimo, TeliaSonera’nın Fintur Holdings’in yüzde 100’üne sahip olmak için yapacağı işlemlere destek olacak.
Güç birliğinden ne bekliyorlar?
* Turkcell ve MegaFon’daki hissedar yapılarının sadeleştirilmesi
* Yeni şirketin borsaya kote edilmesi
* Uzun dönemli bir temettü politikası üzerinde anlaşılarak düzenli temettü ödemesi sisteminin getirilmesine zemin hazırlayarak TeliaSonera ve Altimo’ya şirket varlıkları üzerinde daha fazla kontrol ve likidite sağlanması.
 
Vatan
 
ANALİZ
 
Bu haber de Karamehmet’le ilgili tüm haberler gibi Doğan Gurubu’na ait VATAN’da bir haber yayımlandı.
Aynı ülkenin iki gurubundan biri, diğerinin yabancı şirketlerin kontrolüne girmesi için adeta mücadele ediyor…
Yabancı guruplara destek çıkıyor…
Haber yapıyor, yorum yaptırıyor, yabancı ortakların yetkilileriyle görüşüp onların manüplasyon kokan açıklamalarını yayımlıyor…
Deniz Güçer’in, VATAN’a geçtiğini bildiren habere yaptığım yorumda da söylemiştim…
Mehmet Emin Karamehmet hızla, medyadan çıkmalı…
Hızla yazılı AKŞAM ve SOW TV'den kurtulmalı...
Onları para edebilecekleri bir dönemde satmalı…
Yoksa ulusal yamyamlar Onu yemek için gerektiğinde şeytanla bile işbirliği yapabilirler…
 
A.B.O