Hayko Cepkin TRT'ye ilahi klip çekti

Hürriyet'ten Mevlüt Tezel'in köşesinde verdiği habere göre adı' Çılgın Rockçı'ya çıkan Hayko Cepkin, TRT'de yayınlanmak üzere ilahi yorumladı.

Hürriyet'ten Mevlüt Tezel'in köşesinde verdiği habere göre adı' Çılgın Rockçı'ya çıkan Hayko Cepkin, TRT'de yayınlanmak üzere ilahi yorumladı.

Ramazan ayı boyunca TRT'de yayınlanacak ilahiye bir de klip çeken Cepkin'in bu adımı basında büyük ilgi gördü. Klipte Cepkin'in sakal bıraktığı görüldü.

Kelebek yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında da Hayko'nun açıklamasına yer verdi.

(...) Dün Hayko Cepkin’in TRT için yer aldığı ilahi projesinden bahsetmiştim ve yine aynı yazıda Hayko’dan projeyle ilgili görüşünü almak istediğimi, ancak yazısının bana zamanında ulaşmadığını belirtmiştim.

Hayko’nun açıklamasını ancak dün akşam aldım. Şimdi sözü, Sami Özer yorumundan feyz alarak, sözlerini Pir Sultan Abdal’ın yazdığı, müziği anonim olan

“Demedim mi?” ilahisini yeniden düzenleyen Hayko’ya bırakıyorum:
“Benim bu projeyi kabul etmemdeki ana sebep, hayatı, müziği ve tüm dinlerin evrensel oluşunun, her kültürün, her kökenin her zerresinden feyz alınması gerektiğini bir kez daha görebilmek ve tattırabilmektir. Bu projede büyük bir gururla yer aldım. Klibimizde semazenlerin kıyafetleriyle o ihtişamını ilk kez bu kadar yakından gördüm. Onlarla aynı karede yer alabilmek bile yeterince büyük bir haz ve gururdur.”

Klibi ben de dün izleme fırsatı buldum. İlahiyi ilk dinlediğimde, “Bu kadar güçlü ve güzel bir ses neden brutal vokali tercih eder” diye geçirdim içimden.

Dünkü eleştirilerimde hâlâ ısrarcıyım. Hayko, marjinallikle popülerliği karıştırıyor. Ancak dün de belirttiğim gibi Hayko, bir Ermeni vatandaşı olarak dinlerarası hoşgörü konusunda ayakta alkışlanacak bir işe imza attı. Kendisini bir kere daha tebrik ediyorum.

Acaba Ahmet Özhan da kilise korosuyla ilahi söyler mi?