Hasan Karakaya kayyumları beğenmedi: bazıları sümsük, sünepe!

Hasan Karakaya: Be adam; sen oraya "talimat almaya" değil, "talimat vermeye" gittin!

"Bazı 'uyanık'lar, herhangi bir 'devlet kademesi'ne 'kendi adamını' yerleştirmek ister" diyen Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya,  "Sonradan anlaşılır ki, bazıları 'sümsük'tür, bazıları 'sünepe'!.. İşi bilmedikleri gibi, bilene de engel olurlar! Bunu, maalesef son 'kayyum atamaları'nda da gördük" ifadesini kullandı. Karakaya, "Koza-İpek Grubu’nun 22 şirketi”ne atanan 'kayyum'lardan bazıları; 'kimlerin adamları'dır bilmiyorum ama, 'sünepelik' lerini yüzlerinden okudum" dedi.

Karakaya, yazısında "Meselâ, Bugün TV’nin başındaki Tarık Toros; kayyum yardımcılarından birine; 'Heyy kayyum, gel buraya!' diyor, bizimki tıpış tıpış gidiyor!.. Be adam; sen oraya 'talimat almaya' değil, 'talimat vermeye' gittin!.. Sen, artık; 'yönetilen' değil, 'yöneten' bir adamsın" ifadelerine yer verdi.

Hasan Karakaya'nın Yeni Akit gazetesinin bugünkü (31 Ekim 2015) nüshasında yayımlanan yazısı şöyle:

Birinin adamını değil, adam gibi adam getirin!

Her “parti”de ve her “devir”de olur... 

Bazı “uyanık”lar, herhangi bir “devlet kademesi”ne “kendi adamını”yerleştirmek ister!..

Hükümet mensupları, milletvekilleri ve bürokratlar da; “tavsiye”de bulunan kişinin “hatır”ını kıramaz ve “onun adamını” getirir göreve!.. 

Getirirken de; “lâyık” mıdır, “becerikli” midir, “iş bitirici” biri midir, bakmazlar!..

Sonradan anlaşılır ki, bazıları “sümsük”tür, bazıları “sünepe”!.. İşi bilmedikleri gibi, bilene de engel olurlar!..

Bunu, maalesef son “kayyum atamaları”nda da gördük... “Koza-İpek Grubu’nun 22 şirketi”ne atanan “kayyum”lardan bazıları; “kimlerin adamları”dır bilmiyorum ama, “sünepelik”lerini yüzlerinden okudum!..

Meselâ, Bugün TV’nin başındaki Tarık Toros; kayyum yardımcılarından birine; “Heyy kayyum, gel buraya!” diyor, bizimki tıpış tıpış gidiyor!..

Be adam; sen oraya “talimat almaya” değil, “talimat vermeye” gittin!.. Sen, artık; “yönetilen” değil, “yöneten” bir adamsın!..

Ama, “birinin hatırı” için o göreve getirilmiş bir “İş bilmez!.. Sümsük ve Sünepe” olunca, “Genel Müdür” de olsa, “kendi emrindeki bir personel”den emir almaya başlıyor!..

Bu durum; sadece “bazı kayyum”larla sınırlı değil, “bazı genel müdürler”de maalesef böyle!..

Çoğu “mıymıntı” ve “sümsük!”

Diyeceğim şu:

Oralara, “birilerinin adamları”nı değil, “adam gibi adam”lar getirin!