Hasan Cemal'den seçim sonrası uyarısı

"Bir AKP-MHP koalisyonu yukarıdaki berbat tabloyu daha da kötüye götürür, hatta Türkiye’yi bugünkünden daha beter istikrarsızlaştırır."

GAZETECİLER.COM - t24'deki köşesinde uzun uzun Türkiye'nin uluslararası politikasının yanlışlıklarını anlatan, Suriye politikası yüzünden Ankara'nın Kürtleri ABD ve Rusya'ya doğru itelediğini ileri süren, Özal'ın Kuzey Irak'ta Barzani ve Talabani ile yaptığı görüşmeleri anımsatıp, Türkiye'nin de kısa zamanda Rojava ile benzer ilişkiler kurması gerektiğini yazan Hasan Cemal bir de seçim sonrası uyarısında bulundu.

KÜRTLER KISIR DÖNGÜDEN ÇIKIŞ NOKTASI

Kürtlerin "kısır döngüden çıkış kapısı' olduğunu vurgulayan Hasan Cemal, "sadece kendi Kürtleriyle değil, bölge Kürtleriyle de, Rojava ve PYD ile de  barış çubuğu yakan" bir Türkiye'nin "hem içeride hem dışarıda rahatlayacağını" ayrıca "hem iç hem dış politikadaki kısır döngüyü kıracağını" yazdı.

Seçimlerden sonrası için ise Hasan Cemal şu uyarıyı yaptı:

AKP-CHP KOALİSYONU İSTİKRAR VE NORMALLEŞMENİN YOLU

Erdoğan’a 1 Kasım’da dur demekten ve seçim sonrası AKP-CHP koalisyonu kurmaktan başka bir istikrar ve normalleşme yolu gözükmüyor.
Bizden söylemesi...
Son söz:
Bir AKP-MHP koalisyonu yukarıdaki berbat tabloyu daha da kötüye götürür, hatta Türkiye’yi bugünkünden daha beter istikrarsızlaştırır.