Hasan Cemal'den <font color='#FF0000'>Tayyipgiller </font>yazısı

"Taraf’ın değil, asıl Tayyipgiller’in Taraf’a yönelik saldırılarının demokrasi karşıtı bir proje olduğunu ve bu projenin Erdoğan’ın tek adamlık stratejisine oturduğunu düşünüyorum... "

"Erdoğan’la Tayyipgiller tehlikeli bir oyun içindeler! Çıplak gözle görülüyor." Usta gazeteci Hasan Cemal T24'teki yazısına bugün böyle başlıyor.

AK Parti hükümetine karşı girişilen Askeri darbe tertiplerini, bugün "milli orduya kumpas" sözleri ile unutturulmaya çalışıldığını anımsatan Hasan Cemal, "daha düne kadar darbe tezgahlarının hedefi olanlar bugün saf değiştiriyor" yazdı.

Taraf gazetesine yönelik "proje gazetesi" eleştirilerini de köşesine taşıyan Hasan Cemal, çok sert bir yazıya imza attı ve "Taraf’ın değil, asıl Tayyipgiller’in Taraf’a yönelik saldırılarının demokrasi karşıtı bir proje olduğunu ve bu projenin Erdoğan’ın tek adamlık stratejisine oturduğunu  düşünüyorum... " dedi.

İşte Hasan Cemal'in bugünkü yazısından çarpıcı bir bölüm:

BUGÜN SAF DEĞİŞTİRİYORLAR

"Daha düne kadar, ‘askeri vesayet’e karşı ‘demokrasi’nin yanında gözükmüş olanlar bugün saf değiştiriyorlar.

Daha düne kadar, ‘darbe tertipleri’nin, ‘muhtıralar’ın hedefi olanlar bugün saf değiştiriyorlar.

Daha düne kadar, Sarıkız’dı, Ayışığı’ydı, Eldiven’di gibi isimler taşıyan darbe tezgâhlarının hedefi olanlar bugün saf değiştiriyorlar.

Sanki, Özden Örnek Günlükleri’nde yazılanlar yaşanmadı.

Sanki, Balbay Günlükleri’nde yazılanlar yaşanmadı.

Sanki, askeri belgelerde operasyonlar olarak geçen Rahip Santoro cinayeti, Hrant Dink suikastı, Zirve Kitabevi Katliamı olmadı, Türkiye’de darbe ortamını olgunlaştırmak için.

Sanki, AK Parti’yi zayıf düşürmek için asker himayesinde internet siteleri kurulmadı, dezenformasyon ve kara propaganda kampanyaları yürütülmedi.

Sanki, Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtirmemek için daha 2007 yılında 27 Nisan Muhtırası verilmedi asker tarafından.

Sanki, 2008 yılında asker-yüksek yargı işbirliği ile, AK Parti’nin Anayasa Mahkemesi’nde kapanmaktan tek bir oyla kıl payı kurtulduğu yargısal darbe girişimi yapılmadı.

SANKİ ERGENEKON, BALYOZ YOKTU

Sanki Ergenekon yoktu.

Sanki Balyoz yoktu.

Bunların hepsi vardı.

Hepsi gözümüzün önünde yaşandı.

Bu noktayı vurgularken, elbette dava süreçlerindeki hukuki yanlışlar, vahim hatalar, büyük adaletsizlikler gözardı edilemez, edilmiyor da...

Ancak, yukarıda sadece bir bölümünün özetini verdiğim demokrasi ve hukuk düşmanlıkları da unutulamaz.

Ama şimdi unutturulmak isteniyor.

Milli orduya kumpas diye unutturulmak isteniyor.

Taraf gazetesi bir ‘proje’ydi diye unutturulmak isteniyor.

ÇÜNKÜ TAYYİPGİLLER...

Unutturulmak isteniyor, çünkü Erdoğan’la Tayyipgiller düne kadar kendilerini hedef seçmiş güçlerle kolkola girmeye başladı.

Unutturulmak isteniyor, çünkü Erdoğan’la Tayyipgiller artık tümüyle ‘devletleşme’nin peşinde.

Unutturulmak isteniyor, çünkü Erdoğan artık tek adam olmak istiyor. 

Unutturulmak isteniyor, çünkü Erdoğan, ‘asker’i de yedeğine alarak, desteğine çekerek Latin Amerikavari bir sivil otoriter rejim kurmak yolunda ilerliyor.

İşte bunun içindir ki Tayyipgiller, ‘milli orduya kumpas’ gibi, ‘paralel devlet’ gibi, ‘Taraf tam bir projedir’ gibi sloganlarla saf değiştirip demokrasinin karşısına geçiyorlar.

Olayların arkasındaki gerçek budur. 

ASIL PROJE TAYYİPGİLLER

Aşağıda eski bir yazım var, Taraf gazetesiyle ilgili. İki yıl önceki bu yazımda nerede duruyorsam, bugün de orada duruyorum. 

Ve Taraf’ın değil, asıl Tayyipgiller’in Taraf’a yönelik saldırılarının demokrasi karşıtı bir proje olduğunu ve bu projenin Erdoğan’ın tek adamlık stratejisine oturduğunu  düşünüyorum. Uzun lafın kısası:

Tehlikeli oyunlar

Ve tehlikeli bir proje.

İyi pazarlar!

HASAN CEMAL'İN TÜM YAZILARI

İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru