Hasan Cemal yazısını yine 'Nokta' ile bitirdi

Hasan Cemal "Ve tekrar hep birlikte meydanları dolduralım, sana inat, seni başkan yaptırmayacağız diye…" yazdı.

GAZETECİLER.COM -

Son günlerde oluk gibi akan kan ve gözyaşının tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia eden Hasan Cemal önceki gün, köşesinde bu gerekçelendirmesini de 7 Haziran seçimlerinin sonucuna bağlamış ve yazısının başlığını, "Akan kanın bir numaralı sorumlusu, Saray'daki Sultan'dır, nokta!" diye atmıştı.

Hasan Cemal, koalisyon görüşmeleri sonrasında ise aynı netlikte bir yazı kaleme almıştı. Yazısının başlığını "Koalisyon yolunu Erdoğan kesti, nokta!" seçen Hasan Cemal, "Şimdi Türkiye'yi bugünkünden çok daha çalkantılı, kanlı ana baba günleri bekliyor. Bu döneme istikrarsızlık damgasını vuracak" dediği köşesini "Allah Türkiye'ye kolaylık versin!" cümlesi ile bitirmişti.

Birgün sonra ise kendisine yöneltilen "Erdoğan takıntısı var" suçlamasına, "Evet, Erdoğan takıntım var, saklamıyorum." diye yanıt veren Hasan Cemal, şöyle yazmıştı:

"İşte bütün bu nedenlerle Erdoğan'a kırmızı kart göstermeyi sürdüreceğim.
İşte bütün bu nedenlerle benim Erdoğan takıntım, demokrasi ve hukukun üstünlüğü bu memleketin de kapısını çalıncaya kadar devam edecek!
Anlatabildim mi takıntımı?.."

Hasan Cemal, sonu nokta ile biten yazılarına önceki gün de devam etmiş ve "Baş sorun Erdoğan'dır, nokta!" başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Hasan Cemal bugün de sonu "Nokta!" diye biten bir yazı kaleme aldı. Cemal, "Hep birlikte meydanları dolduralım, sana inat, seni başkan yaptırmayacağız diye…" yazdığı köşesindeki yazısını şöyle bitirdi:

"Yine vurguluyorum:
Seçim istemiyor Saray’daki Sultan!
Barış istemiyor Saray’daki Sultan!
Savaş istiyor Saray’daki Sultan!
Kanlı bir kaos ortamında seçimden kaçmanın rezil hesapları içinde…
Ona bu fırsatı tanımayalım.
İnadına barış diye sesimizi hep birlikte yükseltelim.
İnadına seçim diye hep birlikte yollara düşelim.
Ve tekrar hep birlikte meydanları dolduralım, sana inat, seni başkan yaptırmayacağız diye…
Nokta!