Hasan Cemal tepkisinde çok gecikti

Başbakan için Zaloğlu Rüstem benzetmesi yapan Hasan Cemal'e Vatan yazarı Ruşen Çakır'dan "çok gecikti" tepkisi geldi...

GAZETECİLER.COM - Hasan Cemal'in dünkü Milliyet'te çıkan ve Başbakan Erdoğan'ı Zaloğlu Rüstem'e benzeten yazısı bugün Vatan gazetesinden Ruşen Çakır'ın köşesinde ilginç bir şekilde yorumlandı.
 
Ruşen Çakır, "bir adımın geç atılması onu değersiz kılmaz ancak değerinin azalmasına neden olur" diyerek Erdoğan'ı eleştiren Hasan Cemal'in geç kaldığını yazdı ve ekledi: "medyada son günlerde iyice büyüyen ve kimi şaşırtıcı isimlerin de dahil olduğu Erdoğan’ı eleştirme kervanının yanlış bir yolda ilerlediği kanısındayım."

"Hasan Cemal'in Başbakan Erdoğan'ı Zaloğlu Rüstem'e benzeten yazısı haklı olarak çok geniş ilgi gördü. Haklı diyorum çünkü yazı çok kapsamlı ve sert eleştirilerle yüklüydü ve Cemal doğrudan Erdoğan'ı muhatap alıyordu.

KELLELER ALINIRKEN HASAN CEMAL SESSİZ KALMIŞTI

Her ne kadar son dönemde Cemal, Başbakan'a ve hükümete yönelik eleştiriler kaleme alıyor olsa da dünkü yazıyı "gecikmiş" olarak tanımlamak yanlış olmaz. "Neden gecikmiş?" diye sorulacak olursa sadece Cemal'in "kelle almak" diye tarif ettiği Başbakan'ın o rahatsız edici özelliğini ele almamız yeterli olabilir.

Özellikle medyada çok kişi, Erdoğan'ın doğrudan müdahalesi olsun ya da olmasın da sırf onun hoşuna gitmeyen yazılar yazdıkları, görüşler dile getirdikleri için işlerinden, hatta bazıları mesleklerinden oldu. Ama bu süreçte hükümete ve Erdoğan'a destek veren (H. Cemal'in de aralarında bulunduğu) çok kişi, gidişat olumsuz etkilenmesin diye sessizliği tercih etti; hatta içlerinden bazıları, bu tasfiyeleri doğal, meşru ve isabetli bulabilmişti.

SORUN ERDOĞAN'DA MI?

"Geç olsun güç olmasın" diyerek bu gecikme konusunu fazla uzatmak istemiyorum. Ama şu hatırlatmayı yapmama izin verin: bir adımın geç atılması onu değersiz kılmamakla birlikte değerinin azalmasına neden olur.

H. Cemal'in yazısının değerini kabul ediyorum lakin şikayetlerinin nerdeyse tümünden şahsen Erdoğan'ı sorumlu tutmasını yanlış buluyorum.