Hasan Cemal sert çıktı: <font color='#FF0000'>Gün gelir hesap sorulur</font>

"Gazeteciliğin içine düştüğü durum ya da çok sevdiğim mesleğimin bugünkü utanç verici hâlleri içimi acıtıyor."

"Gazeteciliğin içine düştüğü durum ya da çok sevdiğim mesleğimin bugünkü utanç verici hâlleri içimi acıtıyor." diyen usta gazeteci Hasan Cemal, köşesinde Başbakan talimatlarıyla hizaya sokulan bir medya düzeni hiç özgür olabilir mi?  diye sordu.

Geçtiğimiz hafta gündeme gelen ve sosyal medyanın gündeminden düşmeyen telefon görüşmelerini köşesine taşıyan Hasan Cemal, o görüşmelerin sadece basın özgürlüğüne değil demokrasiye darbe olduğu görüşünde..

İşte Hasan Cemal'in köşesinden çarpıcı bir bölüm:

"Bu satırları dün gece yarısına doğru yazıyorum.

Yazarken de hüzün duyuyorum.

Çünkü gazeteciliğin içine düşmüş olduğu durum ya da çok sevdiğim mesleğimin bugünkü utanç verici hâlleri, emin olun, içimi acıtıyor.

Gerçekten yazık.

Medyası böyle olan bir ülkede demokrasiden söz edilebilir mi?

Başbakan talimatlarıyla kendini hizaya sokan bir medya düzeni hiç özgür ya da bağımsız olabilir mi?

Medyadan telefon talimatlarıyla haber attırabilen bir Başbakan’ın ağzından daha hâlâ demokratikleşme paketi gibi sözler işitmek tahammül edilebilir bir durum olabilir mi?

Elbette olamaz.

Demokrasiye içtenlikle inananlar için böylesine utanç verici bir durum çoktan beri tahammül edilebilir olmaktan çıkmıştır.

(...)

ÖZGÜRLÜK HIRSIZLARINDAN HESAP SORULUR!

İşte böyle bir şey Alo Fatih Hattı!

Tayyip Erdoğan'dan 'cici gazeteci'ye çekilmiş böyle bir 'Alo Fatih Hattı'nın tıkır tıkır işlediği bir memlekette, söyleyin Allah aşkına, demokrasiden söz edilebilir mi?

Özgür medyadan söz edilebilir mi?

Bağımsız medyadan söz edilebilir mi?

Alo Fatih Hattı, tekrar ediyorum, 'özgürlük hırsızlığı'dır.

Ve bu hırsızlığı yapanlar, hiç kuşkunuz olmasın, demokrasilerde gün gelir bunun hesabını verirler; demokrasilerde bu hırsızlığı yapanlardan eninde sonunda hesap sorulur.

HASAN CEMAL'İN TÜM YAZILARI İÇİN

İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru