Hanımın Çiftliği, dikkatsizliklere doymuyor

Telesiyej’i okuyan bir Taraf okuru, Hanımın Çiftliği’ndeki hataların Strangers in the Night’la sınırlı olmadığını belirtip, bir hataya daha dikkatleri çekti...

Çarşamba günkü Telesiyej’i okuyan bir Taraf okuru, Hanımın Çiftliği’ndeki hataların Strangers in the Night’la sınırlı olmadığını belirtip, bir hataya daha dikkatleri çekti...

Hanımın Çiftliği, dikkatsizliklere doymuyor mu

1950’lerdeki düğün töreninde güçlü bir öngörüyle l966’da ünlenecek olan Strangers in the Night’ı çalan Hanımın Çiftliği dizisi yapımcıları, bu defa da İsmail Hakkı Uzunçarşılı’nın 1972-1978 yılları arasında yazacağı Osmanlı Tarihi’nin dört cildini de, 1950’lerde Muzaffer Bey’in kütüphanesine dizmiş. Üstelik bundan beş-altı yıl önce bir gazetenin verdiği baskılarını.

Anlayacağınız bu defa da bir başka dikkatli okurdan mail var:

Çarşamba günkü Telesiyej’i okuyan S. Aktan, Hanımın Çiftliği’ndeki hataların Strangers in the Night’la sınırlı olmadığını belirtip, aşağıdaki dikkatsizliğe dikkatimizi çekti.

“Sevgili telesiyej, Hanımın Çiftliği’nde Muzaffer Ağa’nın kütüphanesine dikkatle bakarsanız, bundan beş-altı sene evvel, herhalde Sabah Gazetesi’nin verdiği İsmail Hakkı Uzunçarşılı'nın Osmanlı Tarihi isimli eserinin ciltlerini görebilirsiniz. Altı-yedi cilt yan yana dizili kitaplığın orta tarafında duruyor.”

Dikkatli okurlar çoğalıyor, bence diziciler de daha dikkatli olmalı artık