Hangi gazeteci hangi haberle ünlü oldu?

Bugünün en ünlü gazetecileri olan isimler, bir zamanlar manşetleri hangi haberleriyle süslüyordu? İşte bu sorunun yanıtı

Bugünün en ünlü gazetecileri olan isimler, bir zamanlar manşetleri hangi haberleriyle süslüyordu? İşte bu sorunun yanıtı

8 sütuna manşet haberler

TRT Haber'de güzel şeyler oluyor. TRT'nin yeni yayına soktuğu haber kanalı, kurumun son derece geniş olan teknik ve idari olanaklarından yararlanarak, dünyanın dört bir köşesinden "güvenilir" haberleri her saat başı ekrana taşırken, kaliteli programlarıyla da umut vaadediyor. TRT Haber'in geçen perşembe günü start alan ve hafta içi her gün 15.15'de ekrana gelen "8 Sütuna Manşet" programı bir gazeteci olarak beni çok cezbetti. Ama programdan keyif almak için sadece medya mensubu olmak da gerekmiyor. Yakın tarihin en önemli gazetecilik olaylarını, imza sahiplerinin ağzından aktaran program, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor. Bu program, karakteristik özelliğimiz olan "unutkanlığımızı" test etmek, ne denli büyük olayları ne kadar çabuk unuttuğumuz görüp, hayrete düşmek için de izlenebilir. İşte Mehtap Sabuncu'nun yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği programa konu olan haber ve haberciler. Eminim yazının sonunda sizler de "ne çabuk unuttuğumuzun" farkına varıp, şaşıracaksınız:

UĞUR DÜNDAR: 1994 yılında Engin Civan'ın Emlak Bankası yolsuzluğunu ortaya çıkaran gazeteci. "İşte Rüşvetin Belgesi... "

SEDAT ERGİN: 2003 yılında Kuzey Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesini haber yapan gazeteci. "Türk Özel Timine Amerikan Baskını... "

REHA MUHTAR: 2001 yılında canlı yayında rüşvet pazarlığını ekrana taşıyan gazeteci. "Canlı Yayında Rüşvet Skandalı... "

MUHARREM SARIKAYA: 1996 yılında dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in görevden ayrılmadan önce örtülü ödenekten 500 milyar lira çektiğini belgeleyen gazeteci. "İşte 500 Milyarın Belgesi... "

MEHMET ALİ BİRAND: 1988 yılında Bekaa Vadisi'nde Abdullah Öcalan ile dünyada röportaj yapan ilk gazeteci. "İşte Apo, İşte PKK... "

SAYGI ÖZTÜRK: 1992 yılında Anadolu Lisesi Sınavı kitapçığını bir gün önceden ele geçirerek sınavı iptal ettiren gazeteci.

NUR BATUR: 2009 yılında suikast sonucu öldürülen Benazir Butto ile röportaj yapan son gazeteci.

GÜNERİ CİVAOĞLU: 1987 yılında siyasi yasakların kalkmasına yönelik yapılan referandum öncesinde Kenan Evren ile yaptığı röportajla, yasakların kaldırılacağını kamuoyuna duyuran ilk gazeteci. "Referandum Kanunu... "

MEHMET SOYSAL: 1991 yılı Birinci Körfez Savaşı sırasında Türkiye'ye kaçan sığınmacıların arasında Saddam'ın bir bakanının da olduğunu haber yapan gazeteci.

COŞKUN ARAL: 1980 yılında kaçırılan Diyarbakır uçağında hava korsanlarıyla dünyada röportaj yapan ilk gazeteci.

YALÇIN DOĞAN: 1977 yılında yapılan devalüasyonu bir gün önceden manşete taşıyarak Türkiye'yi sarsan gazeteci.

ÖMER ŞAHİN: 2005 yılında Ecevit'in "Vahdettin hain değildi" sözlerini manşete taşıyarak Türkiye'de gündem yaratmış gazeteci.

HAKAN AKPINAR: 2002 yılında Bülent Ecevit ile yaptığı röportajda Ecevit'in samimi itiraflarını "Denizi Özledim" manşetiyle Türkiye'ye duyuran gazeteci. Haberin ve habercinin hatırlanması, övgüye değer bulunması ne güzel...

Yüksel Aytuğ - Sabah