Hanefi Avcı'nın gizli aşkı özel hayat mı?

Gizli aşk üzerine yayınlar yapan Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Hanefi Avcı'ya çaktı.

GAZETECİLER.COM - Hanefi Avcı'nın gizli aşkının medyanın gündemine taşınması "itibarsızlaştırma" operasyonu mu?
Ya da Hanefi Avcı'nın dediği gibi ona "cehennemi mi yaşatıyorlar"?
Bilindiği Hanefi Avcı, gibi olay yaratan kitabında "Gülen cemaatini ve cemaatçi polisleri" hedef almıştı.
Gizli aşk iddiasının cemaatin gazetesi Zaman'da yayınlanması ile birlikte "intikam operasyonu mu" iddiaları gündeme gelmişti.

Ekrem Dumanlı, "itibarsızlaştırma" iddiasına "Özel hayat mı bir olayın iç yüzümü mü?" sorusu ile karşılık veriyor...
Ardından bugünkü yazısında şunları yazıyor;

(...)Olacak şey mi; Hanefi Bey bahsi geçen kadınla bir evde kalıyor, gazeteler arayınca, "Gaziantep'te, tatildeyim." diyor. Ne var ki, Habertürk muhabirleri Avcı'yı, Ataköy'de bahsi geçen hanımefendinin evinin önünde yakalıyor. Avcı, hanımefendi ile 'duygusal ilişki'yi kabul ediyor; ancak geri kalan iddiaların iftira olduğunu söylüyor.

Şimdi gazetecilik açısından keskin bir yerdeyiz. Ortaya çıkan Hanefi Avcı manzarasını haber yapmak özel hayat mı, örgütsel bir deşifre mi? Şayet Hanefi Bey, "gizli telefonum" dediği hatla sadece örgüt bağlantılı bir kişiyle görüşmeseydi, bazı ağır suçlamaları yöneltirken, "Gönül ilişkim doğrudur." sözünü ta baştan ifade etseydi; yazdığı kitabın öfke hatta hezeyanlarını bu 'gizli numara'ya bağlamasaydı tabii ki bu mesele özel hayatla sınırlı kalırdı. Ancak sen alavere işlere bulaştın, o işler yürütülürken yasal bir dinlemeye takıldıysan ve bunu örtbas etmek için sansasyonel iddialara sığındıysan seninle ilgili bu gelişme haber değeri taşır.

Yazının devamı için